Miroslav Kalousek: Zemana neberte vážně, je to výrok choromyslného starce v pokročilém stadiu demence

Na poslanecký mandát rezignoval v lednu 2021 v souvislosti s nadcházející volební kampaní, když předem odmítl opět kandidovat do dolní komory
 

Odvolat ministra zdravotnictví Jana Blatného a ředitelku Státního ústavu pro kontrolu léčiv Irenu Storovou. To si přeje prezident Miloš Zeman. Podle něj brání očkování proti nemoci covid-19 neschválenou ruskou vakcínou Sputnik V. Bývalý poslanec za TOP 09 Miroslav Kalousek by ho ale zřejmě raději viděl v léčebně se závažnou nemocí než na Hradě.

Nehorázné, neslýchané, neomluvitelné. I tak reagují čeští politici na vyjádření Miloše Zemana, který po premiérovi Babišovi chce odvolání Blatného a Storové. Senátor Tomáš Czernin prezidenta označil za ruského švába, někteří jeho kolegové mluví o velezradě.

U prezidentské volby příště přemýšlejme

Bývalý poslanec Miroslav Kalousek si to však nemyslí. „Není to velezrada, nebojte se a neberte to vážně. Je to jenom výrok choromyslného starce v pokročilém stadiu demence. Příště u prezidentské volby lépe přemýšlejme,“ napsal si na twitterový účet.

 

Každá vakcína musí být řádně schválena

Na tom, že každá vakcína musí být řádně schválena, se přitom většina politiků shodne. Samozřejmě včetně Sputniku V.

„Nevidím problém v nákupu této vakcíny pro ČR, pokud ji Evropská léková agentura schválí. Problém, když pominu etické stránky věci, jak byla tato vakcína testována, je v tom, zda je Rusko vůbec schopné zajistit standardní kvalitu výroby,“ řekl pro Čtidoma.cz předseda poslaneckého klubu TOP 09 Vlastimil Válek.

Souhlasí s ním i předseda hnutí STAN Vít Rakušan. „Je nutné, aby každá vakcína od Evropské lékové agentury dostala certifikaci. Informace přímo z Ruska o tom, jak je vakcína účinná, nemohou být brány za bernou minci, a je nutné i k této vakcíně přistupovat stejně jako k ostatním neschváleným,“ dodal pro Čtidoma.cz.

KAM DÁL: Senátor Fischer: Vláda a prezident nás vší silou táhnou na východ. Gubernií Ruska či čínskou provincií jsme ale stále jen v jejich horečnatých snech.