V KD Svět vystoupily děti z českobrodské Základní umělecké školy

Kromě tanečnic vystoupili i děti s panem učitelem z hudebního oddělení místní ZUŠ
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Slavnostní otevření zrekonstruovaného kulturního centra provázely nejen komentované prohlídky, ale i taneční a hudební čísla v podání mladých umělců.

Děti z tanečního oboru předvedly, jak krásné jsou lidové tance. Mezi tanečnicemi byla i desetiletá Berenika a čtrnáctiletá Valérie, které se tanci věnují od útlého věku. Oslovila jsem je a zeptala se na několik otázek.

Chcete se tanci věnovat profesionálně?

Berenika: Je to moc náročné, lepší bude, když mi tanec zůstane jako koníček. Když jsme byli na jedné přednášce o tanci, tak nám tam říkali, že tanečníci mají tréninky šest dní v týdnu. To už pak podle mě není žádný požitek.

Valérie, která se kromě tance věnovala i hře na klarinet, souhlasila a dodala: Taky si myslím, že už je to pak jenom práce a ne tančení pro radost. Já bych spíš tanec vyučovala.

V Základní umělecké škole, kterou navštěvují, mají hodiny tance dvakrát do týdne po dvou hodinách. A to je tak akorát, aby to bylo stále spíš o radosti, než o dřině.

A co vás na tancování baví?

Berenika a Valérie: Všechno.

Berenika: Já mám ráda klasiku i modernu.

Valérie: Já mám nejradši moderní tanec.

Čtěte více o KD Svět v Českém Brodě

Po tanečnicích vystoupili hudebníci

Po tanečním vystoupení zahrály děti s panem učitelem na zobcové flétny, poté následoval malý kytarový koncert. Všem mladým umělcům se vystoupení moc povedlo a bylo vidět, že si to všichni účinkující na nově zrekonstruovaných prknech, co znamenají svět, opravdu užili.