Dva muži se málem utopili v čokoládě

V době příjedzu záchranářů byla mužům čokoláda zhruba do pasu
  |   zajímavost

Běžný pracovní den v továrně Mars Wrigley málem skončil katastrofou. Dva pracovníci totiž ve fabrice na výrobu sladkostí uvízli v nádrži, která byla naplněná čokoládou. Následovala náročná záchranná akce.

Dva pracovníci málem přišli o život v továrně Mars Wrigley v americké Pensylvánii. Minulý týden ve čtvrtek totiž uvízli v nádržích na čokoládu. Na místo byli naštěstí včas přivoláni hasiči, kterým se nakonec podařilo dělníky z čokolády vyprostit. Nebylo to ale nic jednoduchého, museli totiž vyřezat díry na straně nádrže, jak informoval web CNN.

Dělníci, jejichž identita nebyla veřejně prozrazena, byli poté okamžitě převezeni do nemocnice, jeden z nich pomocí vrtulníku. Jejich aktuální stav zatím není známý.

Oba byli zaměstnanci společnosti I.K. Stoltzfus Service Corp., která nabízí služby potřebné k opravě nádrží, ale i pro průmyslové lakování. Mluvčí firmy ale odmítla zdravotní stav pracovníků komentovat.

K celé situaci se okamžitě vyjádřil mluvčí pro Mars Wrigley, M&M a pro další sladkosti pro The Wahington Post a veřejně tak poděkoval hasičům, kteří dvěma nešťastníkům s největší pravděpodobností zachránili život.

„Jsme nesmírně vděční za rychlou práci záchranářů,“ uvedl.

Údajně šlo jen o pouhou běžnou údržbu nádrží, nakonec v nich ale dělníci, kteří ji prováděli, uvízli. Kde se stala chyba, stále není jisté, záchranáři přivolaní na místo ale vypověděli, že v momentě příjezdu byla dělníkům čokoláda zhruba do pasu. Zatím není jasné ani to, jestli šlo o její pevnou nebo tekutou formu. V obou případech ale mohla tato nebezpečná situace skončit fatálně.

Zdroj: CNNThe Washington Post

KAM DÁL: V Brně prodlužují nohy pomocí magnetu, o milimetr každý den

Klíčová slova: