Jakou používáte verzi WhatsAppu? Některé z nich totiž kradou data

Za používání neoficiálních aplikací WhatsApp hrozí sankce
  |   zajímavost

Mezi uživateli se rozšířily nové verze WhatsAppu, nabízejí totiž řadu dalších funkcí. Problém je ale ten, že jde pouze o kopie oficiální verze aplikace, které mohou být pro jejich uživatele dokonce i nebezpečné. Hrozí vám ztráta dat i sankce.

Neoficiální verze aplikace WhatsApp, která je jednou z nejoblíbenějších aplikací používaných pro online komunikaci, lákají uživatele na širokou nabídku funkcí navíc.

Nabízejí mimo jiné i možnost posílat větší množství fotografií nebo možnost automatické odpovědi. Takové funkce originální aplikace bohužel nenabízí, zato se ale řídí pravidly, které chrání její uživatele.

To se bohužel nedá říci o jejích neoficiálních verzích, které vás mohou navždy připravit o konverzace, které na WhatsAppu máte uložené, nebo vám odcizit osobní data. Často jsou vytvořené naprosto anonymně a prvním varovným signálem by mělo být, že je nenajdete na oficiálních stránkách s aplikacemi pro android a apple zařízení (Google Play, App Store). Tyto nebezpečné klony je totiž nutné stáhnout přes samostatný web.

Po stažení neoficiální verze aplikace vám dokonce hrozí i sankce. Oficiální web aplikace WhatsApp uvádí, že uživatelé, kteří používají klonové verze aplikace, budou mít zakázaný přístup do WhatsAppu, pokud nepřejdou na jeho oficiální verzi.

„Pokud v aplikaci obdržíte zprávu, že byl váš účet dočasně zablokovaný, je důvodem pravděpodobně to, že jste používali neoficiální verzi WhatsAppu místo té originální,“ uvádí na webu americká firma.

„Pokud v takovém případě nepřejdete na oficiální verzi aplikace, tak budete na WhatsAppu zablokovaní permanentně,“ stálo na webu.

Firma uživatele používající neoficiální verze aplikace blokuje zejména kvůli obavám o jejich online bezpečnosti.

„Nepodporované verze WhatsAppu, jako je WhatsApp Plus, GB WhatsApp nebo aplikace, které vám slibují přenesení konverzací do nového zařízení, jsou upravené verze WhatsAppu. Tyto neoficiální aplikace byly vyvinuty třetími stranami a neřídí se našimi bezpečnostními podmínkami,“ stálo na oficiálním webu aplikace.

Zdroj: The Sun, WhatsApp

KAM DÁL: Nekupujte si předem namletou kávu, varoval lékař.

Klíčová slova: