Matka koupila dceři mobil, přišla o desítky tisíc korun. Varuje před online placením

Desetiletá dívka utratila prostřednictvím online plateb přes 58 000 korun na sociální síti
  |   zajímavost

Zoufalá matka přišla o obrovské množství svých těžce vydělaných úspor a nyní varuje ostatní rodiče. Koupila dceři nový telefon a než se nadála, zmizely jí z účtu desetitisíce prostřednictvím sociální sítě TikTok.

Žena, která si nepřeje být jmenována, koupila své dceři nový telefon od firmy Apple, několik dní poté ji ale čekalo nepříjemné překvapení. Malá holčička totiž utratila desetitisíce na sociální síti TikTok.

Dcera si prostřednictvím online platebního systému, který na svých zařízeních firma Apple poskytuje, nakoupila obrovské množství virtuálních mincí, které poté prostřednictvím sociální sítě věnovala majiteli svého oblíbeného profilu. Za mince utratila v přepočtu 58 000 korun.

„Minulé Vánoce dostala moje nejstarší dcera nový iPhone jako dárek a já jsem začala používat její starý telefon,“ uvedla žena.

„O několik dní později si moje desetiletá dcera, která trpí poruchou učení, hrála na telefonu a stala se obětí aplikace TikTok. Jeden z jejích uživatelů ji přemluvil k tomu, aby mu dala přes 58 000 korun v online mincích,“ pokračovala.

Žena ale o tom, že si její dcera může přes telefon kupovat virtuální mince, netušila. Dozvěděla se to až prostřednictvím faktur, které jí začaly chodit na e-mail. V tom momentě dceři mobil okamžitě zabavila. Nyní se snaži varovat ostatní rodiče, aby se jim nepřihodilo to samé, peníze se jí totiž téměř nepodařilo získat zpět.

„Hned poté jsem se dnažila dostat od Applu ty peníze zpátky. Zažádala jsem o stornování 23 úspěšných nákupů online mincí, ale moje žádost byla zamítnuta. Několikrát jsem jim poté psala e-mail, ale nikdo mi neodpovídal, uvedla žena.

Nakonec se jí to ale přecejen podařilo. Obvinila firmu z toho, že „nerozeznala podezřelou aktivitu na jejím telefonu a nákupy nezablokovala. Po dlouhých tahanicích nakonec dostala celou částku zpět.

Zdroj: Daily Star, The Telegraph

KAM DÁL: Žena vymyslela způsob, jak pomoci obětem domácího násilí pomocí rtěnky.

Klíčová slova: