Neodpustitelná chyba porodní asistentky: Chvátala, končila jí totiž směna

Nekalosti se někdy vrátí jako bumerang
  |   zajímavost

Mladá matka se na sociálních sítích svěřila se svým děsivým zážitkem z porodního sálu. To ale nebylo to nejhorší. Sestřička porod uspěchala, protože už jí do konce směny zbývaly jen minuty. Udělala chybu a způsobila ženě nesnesitelné bolesti.

Sumayya el-Busaidy na svůj profil na sociálních sítích sdílela video, ve kterém popisovala, že několik dní po porodu začala pociťovat téměř nesnesitelné bolesti.

„Myslela jsem si, že se mi hroutí orgány,“ popsala bolestivý stav mladá matka.

„Když jsem byla na porodním sále, tak mi porodní asistentka začala říkat, ať to urychlím, protože jí za chvíli končí směna. Když jsem potom ještě měla porodit svou placentu, tak mě okřikla, ať přestanu ječet, a rychle všechno ukončila,“ svěřila se ve videu.

Ve spěchu se ale zdravotní sestřička nepřesvědčila, jestli vše proběhlo tak, jak má, a ohrozila tak novopečenou maminku na životě.

Několik dnů poté, co se z porodního sálu vrátila domů, začala Sumayya pociťovat silné bolesti ve spodní části břicha, které se nakonec vyvinuly v nesnesitelnou agónii.

Ukázalo se, že porodní asistentka, která spěchala, protože nechtěla na sále trávit svůj volný čas, udělala neodpustitelnou chybu. Uspíšila porod placenty a nevšimla si, že celá polovina placenty zůstala v děloze ženy. Stačilo tak málo a Sumayya by nebezpečnému stavu podlehla.

Novopečená matka ve videu popsala, že si 7 dní po porodu začala masírovat břicho, protože již nemohla silné bolesti vydržet, a zbytek placenty z ní vyšel ven. V tu chvíli ale nevěděla, co se děje, a vyděšená se okamžitě vydala do nemocnice. Teprve po 7 dnech tak sestřičky v nemocnici přišly na to, co se stalo.

Žena byla v té chvíli již v takových bolestech, že se nemohla ani posadit. Kdyby chybu sestry sama nenapravila masáží břicha, mohla celá situace dopadnout fatálně a její několikadenní holčička by přišla o maminku.

 

@sueomanii Justice wasn’t served so I’ll forever talk about my experience  #retainedplacenta

 

 

KAM DÁL: Pozor na šampony: Některé z nich mohou přispívat ke vzniku rakoviny.

Klíčová slova: