Opuštěný pejsek měl u sebe srdcervoucí vzkaz

Opuštěná fenka trpěla cukrovkou, její léčbu už si majitelka nejspíše nemohla dovolit
  |   zajímavost

Dobrovolníci zachránili psa přivázaného u vodního hydrantu. U sebe měl tašku plnou svých oblíbených hraček a vzkaz, který vysvětloval, proč se ho panička musela vzdát. Šlo o velmi smutný příběh.

Žena opustila svého milovaného pejska Baby Girl, neměla totiž na vybranou. Alespoň mu tak sbalila jeho hračky do batohu, který nechala s ním, a přivázala ho v rušné části města, aby zajistila, že si fenky někdo všimne.

Pejsek se našel v americkém Wisconsinu, byl přivázaný k vodnímu hydrantu, odkud ho zachránila organizace specializující se na pomoc zvířatům v nouzi. Organizace vedle fenky objevila tašku plnou hraček, ale také vzkaz od předchozí majitelky. Ačkoliv vzkaz s veřejností nesdíleli, prozradili, co bylo jeho obsahem. Panička se o fenku už údajně nebyla schopná postarat kvůli svému špatnému zdravotnímu stavu, ke kterému se přidaly zdravotní problémy fenky, které vyžadovaly velmi náročnou a nákladnou péči.

V momentě, kdy vzali nalezence k veterináři, zjistili, že trpí cukrovkou. Péče o fenku tedy zahrnuje každodenní monitorování její hladiny cukru v krvi, speciální dietu a stejně jako u lidí také inzulínové injekce. Ty ale nejsou zadarmo. Cena injekcí a dalších zdravotních potřeb, které jsou pro fenku nutností, se může vyšplhat až na několik tisíc korun za měsíc.

Po diagnóze psa bylo jasné, proč se o něj jeho mejitelka nemohla postarat. Neopustila tedy fenku z rozmaru, ale ze zoufalství.

Mluvčí organizace, která fenku zachránila, své veřejné vyjádření k situaci adresovala bývalé majitelce psa. „Je jasné, jak moc jste toho psa měla ráda a že jste dělala, co jste mohla, zatímco jste se potýkala se svými vlastními zdravotními problémy,“ řekla mluvčí.

„Vidíme vaši lásku k Baby girl v tašce, kterou jste jí sbalila. Vidíme vaši lásku v tom, že jste ji přivázala, aby ji nesrazilo auto. Vidíme vaši lásku i v tom, že jste ji nechala v rušné části města, aby na svou záchranu dlouho nečekala. Také je to zřejmé z toho, jak zdravě a spokojeně fenka vypadá,“ pokračovala. Nakonec bývalou majitelku ujistila o tom, že je s nimi fenka v bezpečí.

Zdroj: Mirror

KAM DÁL: Moře vyplavilo podivnou stvůru. Jedná se o mořskou pannu?

Klíčová slova: