Roušky se staly hitem, dostanete je s křišťály i krajkami. Na cenu se snad ani neptejte

Roušku ušijete s výrobními náklady pár korun, prodat ji ale můžete za tisíce
Zobrazit fotogalerii (2)
 

Šité roušky se v tuzemsku staly hlavním módním doplňkem. Je možné si pořídit roušku téměř v jakékoliv barvě, aby ladila s dalšími kusy oblečení. K dostání jsou limitované edice z luxusních látek, roušky zdobené krajkami a křišťálovými kamínky. Exkluzivitě jednotlivých kusů odpovídá také cena, prodávají se od několika set do několika tisíc korun.

Povinnost mít zakrytá ústa a nos na veřejnosti platí v České republice přesně měsíc. V březnu byl roušek velký nedostatek, do jejich šití se mimo jiné pustila většina českých módních návrhářů. Kdo si chtěl pořídit od některého z nich roušku, musel pozorně sledovat, kdy se objeví zásoby v e-shopu. Do několika minut byly totiž vyprodány. Nyní už jsou zpravidla bez problémů k dostání, navíc přibývá typů a vzorů. Koupí roušky od návrhářů zákazníci ve většině případů přispějí na výrobu roušek pro potřebné.

Roušky s vrstou mědi

Značka Poner nabízí bavlněné roušky v průměru za 300 korun, šije ale také roušky se svým logem, které jsou k dostání od 999 korun. V sortimentu má už i mnoho roušek zdobených křišťály, u kterých cena dosahuje až 5 500 korun. Kromě toho Poner do nabídky zařadil také antibakteriální a antivirové filtry do roušek s vrstvou mědi.

Exkluzivní nabídku roušek vytvořila rovněž značka Debbie Brown. Má limitovanou edici zlatých roušek za 999 korun. K dalším třem svým vzorům roušek s ochranným filtrem FFP2 představila nově trika s nášivkou ze stejného materiálu, ze kterého jsou vyráběny roušky.

Prada i Dolce Gabbana

Šití roušek se poslední měsíc věnuje také návrhářka Hermine Khalaf Pogosyanová. Kromě jiných nabízí limitované série roušek z luxusních látek. Lidé si u ní mohou pořídit roušky Gucci, Dolce Gabbana nebo Prada.

Z autorských látek si zájemci mohou koupit roušky od návrhářky Jitky Klett, jejich ceny začínají na 650 korunách. Některé masky lze použít také jako kryt respirátoru. K rouškám si je možné rovnou pořídit ze stejné látky i šaty, halenky nebo saka.

KAM DÁL: Profesor Pavel Calda: Zavřít se doma do karantény, abych se dožil rakoviny, neplánuju.

Klíčová slova: