PROKLATÁ CELULITIDA: Jak s ní úspěšně bojovat?

Celulitida je velmi nepříjemná, ovšem dá se s ní bojovat
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Během zimního období se dá celulitida úspěšně přehlížet, ovšem s blížícím se létem se opět začíná řešit. Čím je totiž venku tepleji, tím méně se oblékáme a zároveň je tím větší pravděpodobnost, že váš nedostatek někdo spatří. Jak se podobně vlezlé a dotěrné pseudopřítelkyně zbavit?

Celulitida je možná jeden z největších ženských problémů vůbec. Trápí totiž takřka 90 % žen, a to jak hubených, tak i kyprých. Jaké jsou vlastně způsoby, jak s ní bojovat, když se nám blíží ta plavková sezona? Navléct se do skafandru nebo se ukrýt v lese asi není tím nejlepším řešením. Celulitida je každopádně něco, s čím se bojovat dá, a my vám poradíme jak!

Jak se vlastně projevuje?

To, jak něco podobného na těle vypadá, všichni velmi dobře víme, ovšem co ji způsobuje? Tím hlavním problémem je hormonální nerovnováha, nedostatek pohybu, nadváha, ale také genetická dispozice. Vůbec nejhorším spouštěčem je ale znečištěný organismus. Ten je způsobem především nezdravým způsobem života, špatně voleným jídelníčkem a také stresem. Právě tyto aspekty tvoří v těle odpadní látky a ty se pak společně s tukem ukládají v mezerách mezi vazivovými vlákny. Díky tomu následně trpí lymfatické cesty a ničí to jejich funkčnost.

Cesta k likvidivaci

Zbavit se celulitidy se velmi snadno říká, ale daleko složitěji provádí. Jedná se o cestu velmi dlouhou a navíc trnitou, je třeba najít v sobě opravdu velké množství trpělivosti. Pokud jste něco podobného u sebe našli, pak začněte u změny stravovacích a vlastně i každodenních návyků. 

Nesprávné stravování totiž vede k nahromadění toxinů a nestrávených metabolitů. Proto je důležité radikálně snížit množství konzumovaného cukru a také tuku. To vám pomůže omezit usazování odpadních látek v těle a také rozproudit lymfu v lymfatických cestách. 

Důležitý je pitný režim

Pokud chcete s touto estetickou vadou bojovat, pak nesmíte podceňovat ani příjem tekutin. Během této bitvy je nutno pít až tři litry vody denně. Pokud ovšem vaše tělo není na takové množství tekutin zvyklé, pak je třeba objem navyšovat postupně. Zvyknutí je v tomto případě poměrně jednoduché. Nejlepší je konzumovat čistou pitnou vodu, případně ovocné šťávy či detoxikační čaje. 

Celulitida je estetický nedostatek, který se projevuje hrbolatou pokožkou. Trpí především oblasti hýždí a stehen. Pro svůj vzhled někdy bývá označována také jako “pomerančová kůže”.

Zdravý a čistý jídelníček

Základem je samozřejmě pravidelnost a vyváženost. Zapomeňte na hladovky a podobně nesmyslné diety, které celulitidu naopak ještě umocňují, jelikož se začne tuk šetřit a ukládat do zásoby. Vyhýbejte se také tučným jídlům a potravinám s konzervanty. Omezit nebo úplně přestat by se mělo s kouřením, omezit by se pak měla i káva na maximálně dva šálky denně. 

Sledujte svoji váhu

Důležitá je především snaha o regulaci tukové vrstvy a zlepšení prokrvení v podkoží, které má vliv na kvalitu kůže. Důležitým faktorem je i pohyb. V tomto případě je nejlepší plavání nebo jízda na kole. Pokud ale preferujete jiný typ pohybu, nebraňte se mu. Pořád je lepší dělat cokoliv, než jen doma sedět a čekat, až celulitida z vašeho těla uteče. To se totiž nikdy nestalo a ani nestane.

Další tipy, jak pomoci zmizet celulitidě z vašeho těla:

  • speciální kosmetické přípravky - většinou slouží jako podpůrný prostředek, společně se cvičením se dá dosáhnout poměrně výrazného zlepšení
  • pravidelné sprchování problémových partií - především střídavě teplou a studenou vodou, a to následně masáží od konce nohou směrem k srdci
  • suanování, lymfodrenáž - skvělá podpora lymfatického oběhu a odplavení odpadních látek z těla

 

Ač dáte na všechny naše tipy, tak nelze očekávat, že z vás za pár dní bude modelka. Boj s celulitudou je totiž během na velmi dlouhou trať. Pokud ale budete schopna být důsledná, pak se výsledky dostaví, a to v horizontu pár týdnů. Pokožka se následně stane mnohem hezčí a pevnější.