Jak si lehce posílit imunitu? Pomohou vám jídla, která můžete lehce přidat do polévky

Mezi potraviny, které vám pomohou posílit imunitu patří mimo jiné i kurkuma
 

Pokud se cítíte, že na vás něco leze a ve vašem jídelníčku chybí zelenina a další potraviny nabité vitamíny a antioxidanty, je nejvyšší čas něco změnit. Různé rizikové faktory mohou vést k oslabení našeho imunitního systému, naštěstí ale existuje hned několik potravin, které nám s tímto problémem dokáží pomoci.

V tomto období je velmi důležité snažit se co nejvíce posílit naši imunitu, abychom unikli chřipce a dalším onemocněním.

Mimo jiné nám totiž zejména v zimních měsících schází vitamín D, který běžně získáváme ze sluníčka a který se podílí na produkci buněk nutných k obraně našeho organismu před vnějšími hrozbami.

Jedním z nejdůležitějších rizikových faktorů slabé imunitní reakce je ale také nezdravá strava, je proto nezbytné si náš jídelníček pečlivě hlídat.

Existují dokonce i určité potraviny, které nám pomohou posílit imunitu více než jiné.

Kapusta

Tato zelenina je bohatým zdrojem vitamínu A, K a C a také mnoha dalších živin, kterými nám pomáhá posilovat náš imunitní systém.

Vitamín C pomáhá zmírnit negativní vliv oxidace na naše tělo. Tento škodlivý proces totiž může být jednou z příčin mnoha nemocí.

Špenát

Tato listová zelenina je bohatá na antioxidanty, které významně zvyšují schopnost našeho organismu bojovat s různými bakteriemi a viry. Mimo přílohu ho můžete také využít jako chutnou přísadu do ovocných šejků.

Mimo jiné také v porovnání s dalšími druhy zeleniny obsahuje poměrně vysoké množství bílkovin.

Kurkuma

Toto výrazně žluté koření je skvělým přírodním lékem pro ty, kteří často trpí různými druhy infekcí. Pokud u sebe totiž pozorujete zvýšenou zánětlivost, je možné, že máte oslabenou imunitu.

Kurkuma obsahuje látku zvanou kurkumin, která má neobyčejné protizánětlivé benefity.

Všeobecně je zkrátka při sestavování našeho jídelníčku potřeba soustředit se na potraviny obsahující velké množství vitamínů a minerálů. Tato jídla vám pomohou "přemoci" velké množství bakterií a virů.

Pokud neradi vaříte, jsou pro vás špenát, kapusta i kurkuma naprosto ideální.

Tyto přísady můžete klidně přidat do téměř jakékoliv polévky, a zajistit tak zvýšený obsah vitamínů a antioxidantů ve vaší stravě, a to téměř bez námahy.

Zdroj: Express

KAM DÁL: Jak na kocovinu? Tyto potraviny vás postaví na nohy.