Jak na kocovinu? Tyto potraviny vás postaví na nohy

Jednou z potravin, které vám pomohou s kocovinou, je mimo jiné i banán
 

Rána po bujarém večírku bývají krušná. Pokud se ale probudíte s žaludkem na vodě a nesnesitelnou bolestí hlavy, nezoufejte, existuje totiž hned několik jídel, která vám mohou s tímto nepříjemným stavem pomoci.

Spolu s časem vánočním přichází do našeho života i velké množství svátečních večírků a dalších setkání, kde se lehce může stát, že toho zkrátka vypijete o trochu více, než jste chtěli. To často vede k ránům plným úzkosti a nepříjemných pocitů.

Po konzumaci alkoholu většina lidí volí smažená jídla a další fast food, to ale bohužel rozhodně není odpovědí na nevolnost a bolesti hlavy.

S těmito problémy vám pomohou potraviny, u kterých jste to rozhodně nečekali.

Mnoho lidí si také myslí, že jim s kocovinou pomůže pití litrů vody, to ale bohužel není pravda. Pít dostatek vody po konzumaci alkoholu je sice pro naše tělo velmi důležité, ale kocoviny vás to nezbaví.

Proces, pomocí kterého se náš organismus zbavuje alkoholu, totiž nelze nijak urychlit, to znamená, že ani pití hektolitrů vody naše tělo "neočistí" od alkoholu dříve.

Na druhou stranu se ale hydratace těla po konzumaci alkoholických nápojů nesmí podceňovat. Může nám totiž pomoci s únavou, mžitkami před očima a samozřejmě nám také pomůže předejít dehydrataci.

Špatnou zprávou pro řadu z nás je také to, že oblíbená jídla a nápoje, které se k léčbě kocoviny často používají, zkrátka nefungují tak dobře, jak jsme si mysleli. Mezi tyto oblíbené "léky" patří káva i smažená jídla.

Místo cappucina a hranolek bychom tedy raději měli zvolit potraviny, které nám s nevolností a dalšími příznaky kocoviny skutečně pomohou. Patří mezi ně např.:

  • avokádo
  • zelenina
  • oříšky
  • batáty
  • polévky a vývary
  • banány

Tato jídla jsou totiž bohatá na elektrolyty, které naše tělo při konzumaci alkoholu ztrácí. Jedná se o sodík, chlorid, fosforečnan, hydrogenuhličitan, draslík, vápník a hořčík.

Konzumace alkoholu totiž narušuje správnou činnost ledvin, které kontrolují hladinu elektrolytů v těle. To je důvodem, proč z našeho organismu při pití alkoholických nápojů mizí a je třeba je doplnit.

Zdroj: Express

KAM DÁL: Doplňky stravy: Jaké vitamíny a minerály si v zimě dopřát, abychom zůstali zdraví?