Jaromír Jágr: Všechno, co se děje, je pro naše dobro

Co bude dál se slavnou 68?
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Je to, jako kdyby přiletěli Rolling Stones nebo papež. Hokejista Jaromír Jágr je stále zářící supernovou a když se objeví v rodném Kladně, je z toho vždycky pozdvižení. Tím spíš, když je stále ve hře možnost, že by si už za pár týdnů zahrál v dresu Rytířů druhou nejvyšší soutěž.

Už máte jasno, v jakém dresu se objevíte v nadcházející sezoně?
"Nevím, kde budu hrát. Mám rozdělaných několik klubů a rozhodnu se nakonec pro takový, kde to pro mě bude nejlepší. Jsem dobře připravený. Když budu muset hned nastoupit v tom klubu do přípravy, nezaskočí mě to. 

Takže se cítíte stále ve formě, žádný úlevy v tréninku?
Musíš být vždycky připravený na to, že přijde něco, co je pro tebe dobré. Všechno, co se děje, se děje pro naše dobro. Jde jen o to, aby nás to zastihlo dobře připravené.

Máte nějakou hranici, kdy byste chtěl mít jasno?
Já nikam nespěchám, už nemusím nic ani nikomu něco dokazovat. Samozřejmě, bylo by pro mě jednodušší mít něco před sebou a připravovat se na konkrétní klub. Ale pro mě to problém není. 

Co když žádná pořádná nabídka nepřijde?
Stoprocentně vím, že nějaká nabídka přijde, ať z NHL, z KHL, z Evropy, z extraligy, nebo i tady v Kladně. Starosti s tím, kde budu hrát, nemám. 

Chtěl byste do zámoří?
NHL je pro mě pořád nejvíc. Svojí úrovní, atmosférou, zájmem médií, diváckou kulisou. To se nedá srovnat s žádnou jinou ligou na světě. Ale taky si uvědomuju, že nejde hrát NHL jen kvůli překonávání rekordů. 

Takže co teď?
Teď to nechávám být, až se něco stane, tak se to stane. A nesmí tím trpět kladenský klub. To je pro mě důležité.

Děkujeme za spolupráci webu vasekladno.cz.