5 čajů, které byste měli pít, abyste podpořili svůj imunitní systém

S posílením imunity vám pomůže mimo jiné i šípkový čaj
  |   komerční sdělení |  Komerční sdělení

Nikdo se o vás nepostará lépe než vy. Zkušenosti z posledních let nám ukázaly, že zdraví je to nejcennější, co máme. Proto, abyste si užívali života naplno, pečujte o sebe zevnitř! Zaměřte se na imunitu jako ochranný štít proti virům, bakteriím a plísním! Jak posílit imunitu a efektivně o sebe pečovat? Seznamte se s čaji, které byste měli pít, abyste podpořili svůj imunitní systém. Čaje na imunitu – jaké ingredience hledat?

Kromě odpočinku, zdravé stravy a fyzické aktivity, které blahodárně působí na naši imunitu, stojí zato zavést do života produkty, které chrání před nemocemi, infekcemi a účinně dodávají energii! Začněte posilovat svou imunitu přirozeně každodenním pitím čajů. Nejen, že příjemně prohřejí a hydratují, ale dodají tělu mnoho cenných vitamínů a minerálů. Pokud přemýšlíte, jak přirozeně posílit imunitu, dejte si při výběru čaje pozor na přítomnost těchto přídatných látek:

Šípek - Základem posílení imunity je bezesporu dodání vitamínu C tělu. Určitě proto věnujte pozornost čajům, které mají v sobě divokou růži. Dále budete potřebovat mletý šípek, který můžete přidat do různých nápojů.

Zázvor - Je oblíbený zejména v podzimním a zimním období, protože je známý pro své hřejivé vlastnosti. Má antibakteriální a protizánětlivé vlastnosti. Zázvor je ideální při nachlazení, tiší kašel a má antipyretické vlastnosti. Zázvorový čaj je skvělý nápoj na posílení organismu.

Skořice - Skořici se vyplatí používat nejen na dovolené. Snažte se ji konzumovat pravidelně a vaše tělo se vám rychle odvděčí posíleným imunitním systémem. Je to koření, které nejen skvěle chutná, ale také bojuje s volnými radikály, má protiplísňové a antibakteriální vlastnosti. Skořicový čaj chutná prostě skvěle!

Brusinka - Plody brusinky jsou známé především pro své zázračné účinky na močové cesty. Je bohatá na vitamíny A, C a E. Brusinkový čaj se proto doporučuje při nachlazení a chřipce a také při léčbě infekcí horních cest dýchacích. Pravidelné pití čaje s brusinkami se příznivě projeví na zlepšení imunity a posílení organismu. Určitě se podívejte na kombinaci brusinky s ibiškem, arónií a červeným rybízem. Čaj Da Hong Pao – skalní čaj. Co to je a jaké jsou jeho vlastnosti?

Zdravotní čaje, které se vyplatí pít po celý rok

Existují zdravotní čaje, které se vyplatí pít po celý rok. Pokud přemýšlíte, jak posílit imunitu organismu a efektivně o sebe pečovat 365 dní, určitě se zásobte druhy čajů jako:

  1. černý sypaný čaj, který může být základem pro vytvoření dokonalých nápojů na posílení a zlepšují obranyschopnost organismu 
  2. zelený listový čaj, který chrání, dodává energii, posiluje, omlazuje a zklidňuje 
  3. čaj PU-ERH a ROOIBOS, tedy červený čaj blahodárně působící na tělo i ducha
  4. do této kolekce si určitě přidejte i čaj Matcha, který vás povzbudí a zabrání mnoha nemocem 
  5. nezapomínejte na bílý čaj , který má ochranný a anti-aging efekt.

Čaj na posílení těla je vždy dobrý nápad. Můžete ho pít ráno, v poledne i večer. Protože na péči o své zdraví je vždy čas. Další najdete na cajovy.blog.