Barvení vlasů: Dívka sdílela, jak zabránit obarvení obličeje

Obarvení pokožky při barvení vlasů můžete zabránit pomocí vazelíny
  |   zajímavost

Problémy s obarvením čela při aplikaci domácí barvy na vlasy už zažila celá řada lidí. Naštěstí existuje jeden vynalézavý a levný způsob, jak se tomuto nepříjemnému problému vyhnout. Rada dívky se stala hitem.

Řada z nás se snaží ušetřit za kadeřnici a vlasy si barvíme doma pomocí barev na vlasy určených pro domácí použití.

To s sebou ale nese celou řadu nástrah. Nejen, že přesně nevíte, jak bude daný odstín vypadat  právě na vašich vlasech (pokud ho tedy nepoužíváte již několik let), ale dokonce můžete skončit i s obarvenou kůží.

Je tu totiž velké riziko, že při snaze obarvit vlasy až u kořínků omylem přetáhnete a obarvíte si tak i kůži na čele. Tomuto nepříjemnému a těžko odstranitelnému problému se lze ale poměrně jednoduše vyhnout.

V tomto případě je rozhodně lepší myslet na prevenci obarvení pokožky, než se následně snažit barvu z obličeje odstranit. Ta vám totiž na kůži může vydržet až několik dní.

Vazelína

Bude vám k tomu stačit obyčejná vazelína. Pokud chcete zabránit obarvení vašeho čela či zbytku obličeje při barvení vlasů, nejdříve si na čelo namažte vazelínu. Produkt rozmažte až těsně ke kořínkům a aplikujte malé množství vazelíny také na spánky, na ucho a zkrátka na každou část kůže, na kterou byste mohly barvu omylem nanést. Poté, co necháte barvu na vlasy na vaší hřívě dostatečně dlouho působit, stačí suchým ubrouskem vazelínu z obličeje setřít a pokračovat ve vašem běžném způsobu mytí vlasů.

 

@xmondocolor My favorite hair dying hack!  #haircolor #hairdye #vaseline #petroleumjelly #hairhack #hack #hairfail #hairwin #hairtips #xmondo #xmondocolor ♬ original sound - XMONDO COLOR

 

 

Zdroj: TikTok/@xmondocolor

KAM DÁL: Menopauza: Jak lehce zhubnout i po přechodu

Klíčová slova: