Cvičíte a jíte zdravě, ale nehubnete? Zkuste jablečný ocet, funguje to

Jablečný ocet významně přispívá ke spalování tuků v těle. Může za to kyselina octová
 

Snažíte se zformovat svou postavu, ale nejde vám to? Stačí pouze každý den užívat jablečný ocet a výsledky se dostaví téměř okamžitě. Vědecké studie totiž ukazují na to, že jablečný ocet ve velké míře přispívá k úbytku na váze. Stačí jen jedna až dvě lžíce octa denně, píše britský Express.

Hubnutí, jak všichni víme, vyžaduje dodržování zdravého jídelníčku a pravidelné cvičení. Přes to zkrátka nejede vlak.

Doplňky stravy, jakým je i jablečný ocet, nám ale mohou se spalováním tuků pomoci. Můžeme ho najít ve většině supermarketů a obchodů se zdravou výživou. Dají se z něj připravit různá jídla a nebo dokonce i chutné nápoje.

Odbornice na výživu Lily Soutter v rozhovoru pro Express řekla, že jeho výhody byly vědecky prokázány: „Studie ukazují, že každodenní konzumace jablečného octa spolu s vyváženou stravou vám může pomoci dosáhnout vašich cílů v oblasti hubnutí.“

„Má v sobě vysoký obsah kyseliny octové, která je nejen zodpovědná za jeho charakteristickou pikantní chuť, ale také za jeho unikátní schopnosti,“ vysvětlila Soutter.

Podle expertky dosud není zcela jasné, jak přesně je to možné. Podle ní se má za to, že kyselina octová nějakým způsobem přispívá k efektivnějšímu spalování tuků v našem těle a nejspíše tak prý umožňuje lepší spalování tuků. 

Jak je to s dávkováním?

V jedné studii konzumovalo jablečný ocet 144 účastníků výzkumu, kteří měli problémy s nadváhou. Během studie dostávali buď jednu, nebo dvě lžíce octa denně a každý z nich na konci uvedl, že na sobě úbytek váhy skutečně zpozoroval.

Ti, kteří dostávali jednu polévkovou lžíci octa denně, zhubli během tří měsíců v průměru jeden kilogram. Zkoumaní lidé, kteří po dobu studie užívali dvě polévkové lžíce octa denně, měli ještě lepší výsledky. Zhubli průměrně o dvě kila. Lžíce octa je ale potřeba podávat zředěné s vodou, jinak by mohlo dojít k poškození chrupu.

„Konzumací 15 ml až 30 ml jablečného octa denně, nejlépe zředěného s vodou, můžete dosáhnout skvělých výsledků nejen v hubnutí. Jablečný ocet také pozitivně oblivňuje hladinu glukózy v krvi a blahodárně působí i na náš kardiovaskulární systém,“ uvedla Soutter. „Ideální denní dávkou octa je tedy jedna až dvě lžíce,“ dodala.

Zdroj: Express

KAM DÁL: Tereza Kerndlová šokuje svou dokonalou postavou. Vypadá lépe než kdy dříve

Klíčová slova: