Jak efektivně odstranit zápach z ledničky?

Vyhněte se dlouhému a častému otevírání dveří lednice
  |   zajímavost

Často se stává, že po otevření dveří ledničky ucítíme nepříjemný zápach. Ve většině případů je to způsobené tím, že se v ní mísí pachy nejrůznějších jídel. Naštěstí lze ale tento problém poměrně lehce odstranit.

Podle expertů se nepříjemný pach v ledničce může dokonce nahromadit a v některých případech tak i ovlivnit chuť nebo vůni jídla, které v ní skladujete, ať už jde o zbytky oběda či večeře, nebo čerstvé suroviny.

Existuje hned několik způsobů, jak tomuto nepříjemnému pachu předejít. Pokud něco odkládáte do lednice, zejména zbytky již hotových pokrmů, ujistěte se, že je jídlo umístěné v uzavřené dóze.

Jídlo, které budete skladovat v uzavřené dóze, mimo jiné také déle vydrží.

Dózy určené ke skladování jídla v mrazáku nebo v lednici najdete v domácích potřebách nebo ve většině supermarketů. Existují také v mnoha různých provedeních od nejmenších velikostí až po ty největší a od plastových až po ty skleněné.

Tyto dózy lze, na rozdíl od znovuuzavíratelných sáčků, také jednoduše umýt a používat znovu, jejich koupě se tedy rozhodně vyplatí.

Pokud chcete předejít mísení pachů jídla ve vaší chladničce, které se poté mění na nepříjemný pach, skladujte v uzavřených dózách zejména potraviny, které mají velmi silnou vůni. Většinou se jedná o zbytky oběda či večeře, vyzrálé sýry, ryby a další.

Jedlá soda

Nic není ztraceno, ani pokud ve vaší chladničce nepříjemný zápach vznikne, lze ho totiž odstranit až překvapivě snadno a dokonce k tomu ani nepotřebujete žádné drahé přípravky, ale jen jeden druh bílého prášku, který už nejspíše máte doma.

Řeč je o jedlé sodě. Tento prášek je takový malý zázrak, může nám pomoci s nejrůznějšími druhy úklidu a dokonce i s pálením žáhy. Mimo jiné nás také může účinně zbavit nepříjemného zápachu z lednice.

Stačí ji nasypat do malých mističek, skleniček či plastových nádobek od pomazánek a jogurtů a rozmístit ji do poliček v lednici.

Před tímto krokem je samozřejmě nutné přemístit veškeré potraviny, které nejsou skladovány v uzavřených dózách, do těchto dóz (alespoň ty, které mají silnou vůni) a vyhodit všechna zkažená jídla.

Zdroj: Express

KAM DÁL: Noky s houbami a kuřecím masem. Vše na jedné pánvi.