Sezona grilování už je za rohem: Jak rychle a snadno vyčistit venkovní gril?

K vyčištění venkovního grilu vám stačí půlka cibule
  |   zajímavost

Spolu s jarem přichází sezona venkovních grilovaček. Všichni víme, že jídlu připravenému na grilu se jen tak něco nevyrovná, přesto se nám do grilování často nechce. Důvodem bývá zdlouhavé čištění grilu. Naštěstí ale existuje hned několik tipů a triků, jak mít za chvilku hotovo.

Pro řadu lidí je maso a zelenina připravená na grilu tou největší delikatesou. Pořádnou grilovačkou se zkrátka zavděčíte téměř každému. Pokud tedy chcete pozvat pár přátel, příbuzných nebo kolegů na večeři, je grilování jasná volba.

Jediným problémem je často velmi vyčerpávající a zdlouhavé čištění venkovních grilů, které řadu lidí od přípravy grilovaných lahůdek odrazuje.

Čištění grilů se bohužel nevyhnete. Nejen, že pravidelné čištění prodlužuje životnost grilu, ale také předchází nejrůznějším nemocím, které by u nás z přípravy jídla na špinavém grilu mohly vzniknout. Dobrou zprávou ale je, že tímto nutným úklidem nemusíte trávit desítky minut.

Specialistka na úklid Sophie Hinchliffe, která na sociálních sítích radí, jak na úklid, na svém úspěšném facebookovém profilu prozradila, jak na rychlý a účinný úklid grilu.

Na sociálních sítích nasbírala více než 4 miliony sledujících, je tedy jasné, že její tipy na úklid opravdu fungují.

Klíčem k čistotou zářícímu grilu je údajně půlka cibule.

  1. Nejprve je nutné, aby byl gril stále teplý, ale ne příliš horký. Ideální je tedy se na úklid vrhnout ihned poté, co skončíte s přípravou pokrmů. V případě, že jste úklid grilu odložili na později, se doporučuje ho znovu na chvíli zapnout.
  2. Poté už jen stačí gril drhnout půlkou cibule a následně drátěnkou a bude jako nový.

V případě, že doma zrova nemáte cibuli, ji lze nahradit půkou citrónu se solí.

Někteří sledující na profilu Sophie Hinchliffe doporučili dokonce i čištění grilu pomocí zmačkaného alobalu a rajčatové šťávy.

Údajně jen stačí jeho části drhnout alobalem a rajčatovou šťávou tak, jako by se jednalo o houbičku a čisticí prostředek.

Zdroj: Express

KAM DÁL: Slimáci: Jak se zahradních škůdců účinně zbavit?

Klíčová slova: