Jak se zbavit lupů snadno a lehce: Stačí vám jen jedno běžné ovoce

S lupy a svěděním vám může pomoci obyčejné avokádo
  |   zajímavost

Lupy trápí celou řadu z nás. Jde o nepříjemný problém u pokožky hlavy, který způsobuje to, že se její odumřelé části odlupují a hromadí ve vlasech. Naštěstí existuje způsob, jak se lupů snadno a levně zbavit.

Nejen, že jsou lupy vidět na našich vlasech i oblečení, ale často tento problém také způsobuje nepříjemné svědění hlavy.

Důvodem vzniku tohoto problému bývá často způsob, jakým o vlasy pečujeme, nebo dokonce i to, jak často je češeme. Jedním z nejčastějších důvodů vzniku lupů bývá nedostatečné vyčištění vlasové pokožky šamponem a nadměrné česání vlasů.

Existuje celá řada přípravků, které slibuje okamžité odstranění lupů. Ne vždy ale splní naše očekávání a ještě se ve většině případů pořádně prodraží.

Naštěstí je tu ale i způsob, jak se tohoto nepříjemného problému zbavit rychle, lehce a ještě při tom pořádně ušetřit. K tomu, abyste zatočili s lupy, vám totiž bude stačit jen jedno běžné zelené ovoce. Řeč je o avokádu.

Avokádová maska na vlasy

Důležité je na výrobu masky použít zralé avokádo. Bude tak mnohem snazší ho rozmačkat. Tento druh ovoce obsahuje spostu antioxidantů a zároveň vaši pokožku hlavy pořádně vyživí. Pomůže vám zbavit se lupů, ale i svědění. K avokádu můžete přidat také banán, postačí ale i samotné.

Ingredience rozmačkejte vidličkou v malé misce tak, abyste získali krémovou konzistenci a tu poté důkladně vmasírujte přímo ke kořínkům do vlasové pokožky. Nechte působit po dobu 30 minut. Poté můžete hmotu z vlasů smýt šamponem a pokračovat v jejich obvyklé úpravě.

Zdroj: Express, Healthline

KAM DÁL: Jak se lehce zbavit chrápání: pomůže vám miska s vodou

Klíčová slova: