Jak se lehce zbavit chrápání: pomůže vám miska s vodou

Chrápání může být způsobeno mimo jiné i povolenými svaly v krku. Může tedy pomoci jejich posílení
  |   zajímavost

Chrápající partner nám může nechtěně pořádně znepříjemnit život. Naštěstí ale existuje hned několik léty prověřených způsobů, které vám s tímto nepříjemným problémem mohou pomoci. Patří mezi ně i zpěv.

S chrápáním má problém velká část populace. Řada lidí už vyzkoušela hned několik způsobů, jak se tohoto problému zbavit, ne vždy ale pomohou.

Mezi ty nejčastější rady, jak se s chrápáním vypořádat, patří spaní na boku, ztráta přebytečných kil, zbavení se zlozvyků, jako je kouření a nadměrná konzumace alkoholu a dostatečná hydratace. Pokud jste ale tyto tipy vyzkoušeli a stále nic, nezoufejte.

Existuje ještě několik léty prověřených způsobů, jak se zbavit chrápání, které můžete vyzkoušet.

Zvlhčovač vzduchu

Zbavení se suchého vzduchu v ložnici vám pomůže předejít vysoušení vašeho hrdla během spánku a snížit tak pravděpodobnost hlasitých zvuků při dýchání. Pokud máte prostornou ložnici, investujte pro jistotu do dvou a více zvlhčovačů vzduchu.

Krční cviky

Chrápání je způsobeno mimo jiné také povolenými svaly v krku. Pomoci vám tedy od tohoto nepříjemného problému může i jejich posílení. Jedním z nejlehčích cviků posilujících svaly v krku je zpěv.

Napařování

Dalším způsobem, pomocí kterého se můžete chrápání zbavit, je napařování těsně před spaním. Stačí jen naplnit střední misku horkou vodou, naklonit nad ní hlavu a několik minut vdechovat páru, která z ní stoupá.

Spánek

Chrápání může způsobovat mimo jiné také nedostatek spánku. Ujistěte se tedy, že každý den naspíte minimálně 7 hodin.

Zdroj: Sleepcycle

KAM DÁL: Nekupujte si předem namletou kávu, varoval lékař.

Klíčová slova: