Jak zhubnout snadno a rychle. Pomohou vám tyto tři jednoduché kroky

K tomu, abyste shodili přebytečná kila, není potřeba dodržovat extrémní diety
  |   zajímavost

Pokud jste zkoušeli snad už všechy existující diety, zázračné přístroje a pilulky, ale stále se vám nedaří zbavit se přebytečných kil, víme, kde je chyba. Existují tři tipy, které vám pomohou lehce zhubnout přebytečnou váhu tak, aby se za několik málo týdnů opět nevrátila.

Ti z vás, kteří jste za svůj život již zkusili dodržet nějakou dietu, která slibovala rychlou ztrátu hmotnosti, mohou potvrdit, že to nejspíše nikam nevedlo.

Při dietách tohoto typu zkrátka většinou máme takový hlad, že je zkrátka nedokážeme dodržet, nebo se nám nadbytečná kila, která jsme tak pracně shazovali, zanedlouho opět vrátí a v mnohých případech i ve větším množství. Ne všechny diety ale mají tento efekt.

Průmyslově zpracované potraviny

Při snaze o zbavení se přebytečné tělesné hmotnosti je důležité zaměřit se na náš jídelníček, není ale nutné dodržovat extrémní diety.

Naše snahy pozitivně ovlivní už jen to, když průmyslově zpracované potraviny v naší stravě nahradíme těmi, které průmyslově zpracované nejsou.

Je potřeba se zaměřit zejména na ty potraviny, které obsahují velké množství sacharidů.

Bílkoviny, tuk a zelenina

Je také velmi důležité zajistit, aby každé naše jídlo zahrnovalo bílkoviny, tuky, zeleninu a malou porci sacharidů.

Bílkoviny jsou v naší stravě velmi důležité, a to zejména pro udržení svalové hmoty a také podle několika studií snižují chuť k jídlu. Jako zdroj bílkovin můžeme do naší stravy zahrnout ryby, různé druhy masa, vajíčka a rostlinné bílkoviny jako fazole a tofu.

Fyzická aktivita

Nejlepším způsobem cvičení pro spalování kalorií není běh a podobná kardio cvičení, ale cviky, které více zapojují svaly.

Jedná se zejména o různé cviky s činkami, které nám pomáhají udržovat si, nebo dokonce navyšovat svalovou hmotu, a tak i zrychlovat náš metabolismus.

Zdroj: Healthline

KAM DÁL: Bylinky a koření, které bojují se záněty v těle. Jsou prevencí proti rakovině i cukrovce.

Klíčová slova: