Padání vlasů: Jak na husté a zdravé vlasy po domácku

Proti vypadávání vlasů vám mohou pomoci i některé druhy esenciálních olejů
  |   zajímavost

Vlasy mohou začít vypadávat jak vlivem přibývajícího věku, tak i v důsledku celé řady dalších faktorů. Před řídnutím hřívy tedy nejsou v bezpečí ani mladí lidé. Často má vypadávání vlasů na svědomí stres nebo nezdravý životní styl. Naštěstí existuje hned několik způsobů, jak tento problém napravit.

Vlasy můžeme začít ztrácet mimo jiné také v důsledku nezdravého životního stylu. Mimo vnější péči o vlasy bychom se tedy měli zaměřit i na tu vnitřní.

Zdravý životní styl, který se skládá mimo jiné z vyvážené stravy, pravidelné fyzické aktivity a kvalitního spánku, nám může k vysněné husté hřívě velkou měrou pomoci. Na vině mohou být ale i některé běžné zlozvyky. Výkumy dokazují, že za nadměrné vypadávání vlasů může v některých případech i kouření.

Výzkumníci ve studii uvádí, že kouření negativně ovlivňuje nejen padání vlasů, ale dokonce i jejich šedivění a také obličejové vrásky.

Nadměrné vypadávání vlasů se označuje jako alopecie. Jde o neinfekční vypadávání vlasů a ochlupení.

Tento nepříjemný stav, jež pacienty, kteří jím trpí, připravuje o jejich sebevědomí, lze ale naštěstí ve většině případů lehce zlepšit.

Jak zastavit vypadávání vlasů

Jedním ze způsobů, jak si můžete přírodní cestou stimulovat růst vlasů, je masáž hlavy esenciálními oleji.

Tyto olejíčky ale nikdy nesmíte aplikovat na pokožku v jejich nezředěné formě, jsou totiž velmi silné a mohly by vám tak u kořínků vlasů spíše uškodit než pomoci. Ideální je nakapat pár kapek esenciálního oleje do olivového nebo lehce rozehřátého kokosového oleje. Pokud esenciální oleje takto zředíte, už se nemusíte bát je aplikovat přímo na pokožku hlavy.

Dalším způsobem, jak můžete použít esenciální oleje na masáž hlavy, je nakapat několik kapek tohoho olejíčku do vašeho šamponu a pořádně s ním pokožku hlavy promasírovat.

Není ale olejíček jako olejíček. Ideální je si mezi různými druhy esenciálních olejů k masáži hlavy vybrat ty, které nejvíce podporují růst vlasů.

Levandulový esenciální olej

Esenciální olejíček z levandule má totiž poměrně silné antibakteriální vlastnosti, které mohou pozitivně působit na celkový stav vaší pokožky.

Mátový esenciální olej

Tento olejíček umí účinně zvýšit prokrvení pokožky hlavy, a tak i podporovat růst vlasů.

Zdroj: National Library of MedicineExpress

KAM DÁL: Jak žít déle: Dokonce i zdravého jídla je někdy moc.

Klíčová slova: