Problémy se spánkem: Lékařka prozradila, jak rychle usnout i v letních měsících

Usnout v letních měsících může být problém, může vám ale pomoci obyčejná mentolová tyčinka
  |   zajímavost

Někteří z nás mají problémy se spánkem celý rok, u jiných se ale objevují pouze v letních měsících. Naše tělo totiž během spánku snižuje svou teplotu, proto nám dělá problém usnout za horkých letních večerů. Naštěstí ale existují tipy a triky, jak na kvalitní spánek i v létě.

Vlny veder ještě zdaleka nejsou za námi. Naštěstí ale existuje způsob, jak rychle usnout dokonce i ve vyšších teplotách. Podle expertky na spánek doktorky Neriny Ramlakhan totiž existuje jeden jednoduchý trik, který vám s tím okamžitě pomůže, jak uvádí Express. Zvládne ho každý.

Jde o cílené použití mentolové tyčinky těsně před spaním. Lékařka radí všem, kteří mají problémy s usnutím či probouzením se uprostřed noci, aby zainvestovali do tyčinky s obsahem mentolu, rozhodně se jim totiž vyplatí.

Podle expertky je ideální při ulehnutí do postele aplikovat tyčinku přímo na čelo. Dále už jen stačí vedle postele umístit větrák a máte hotovo. Větrák vám tak bude pomocí otáčivého pohybu pravidelně foukat vzduch na čelo, na kterém vám mentol v kontaktu s proudícím vzduchem vytvoří chladivý pocit.

Pocit chladu na čele poté vaše tělo do určité míry zmate, bude si totiž myslet, že je vaše tělesná teplota mnohem nižší než ve skutečnosti. S tím nám podle expertky údajně pomáhá i nadvěsek mozkový, tedy endokrinní žláza, která je součástí mezimozku. Tvoří spánkový hormon melatonin, který následně uvolňuje do krevního oběhu.

Mimo jiné je podle expertky důležité větrat jen pozdě večer či brzy ráno, kdy venkovní teploty ještě nedosahují svého maxima. Větráním přes den bychom si totiž do domu vpustili teplý vzduch a usínání bychom si tak ještě více ztěžovali.

Skvělým tipem je také v létě přes den neroztahovat v ložnici žaluzie, aby se zbytečně nevyhřívala.

Zdroj: Express

KAM DÁL: Jak si posílit imunitu, abyste neonemocněli před dovolenou. Nebo během !

Klíčová slova: