Proč je tuk na břiše tak nebezpečný a jak se ho jednoduše zbavit?

Tuk na břiše může mimo jiné zvýšit riziko vzniku rakoviny a dalších nemocí
 

Není tuk jako tuk. Ten, který se usazuje na břiše, je totiž jeden z těch nejvíce nebezpečných. Může mít totiž velmi vážné negativní účinky na naše zdraví. Naštěstí ale existují zaručené způsoby, jak se tohoto typu tukových zásob snadno zbavit.

Spolu s přibývajícím věkem je usazování přebytečných kilogramů právě na břiše mnohem častější, jak informuje web Express.

Dokonce ani v pokročilejším věku ale není problém se těchto odolných tukových zásob zbavit jednou provždy.

Podle webu mezinárodní organizace Bupa může tuk usazený na břiše negativně ovlivňovat nejen správnou činnost srdce, ale také krevní oběh a krevní tlak.

Dále také může vést ke vzniku potenciálně fatálních onemocnění, mezi které patří cukrovka, rakovina střev a spánková apnoe.

Jak se ho zbavit

Tento nebezpečný typ tuku lze eliminovat pomocí několika jednoduchých kroků. Nejdůležitějším pravidlem při zbavování se přebytečných kil jakéhokoliv typu je, že nesmíte přijímat větší počet kalorií za den, než vydáte. To by totiž nevedlo ke ztrátě hmotnosti, ale naopak k přibírání na váze.

Tohoto nepoměru dosáhnete nejjednodušeji zařazením nějakého typu fyzické aktivity do své rutiny a úpravou jídelníčku.

Správné stravování

Je důležité, aby váš jídelníček byl vyvážený a zahrnoval velké množství zeleniny a ovoce, web Bupa doporučuje až 5 porcí ovoce a zeleniny každý den. Pokud konzumujete živočišné produkty, měli byste se zaměřit spíše na jejich odtučněné varianty nebo na jejich sójové náhražky, které jsou obohacené o vápník.

Dalším spolehlivým způsobem, jak se účinně zbavit přebytečných kil z oblasti břicha, je se soustředit na dostatečný příjem bílkovin. Mezi potraviny bohaté na bílkoviny a s nízkým obsahem tuku patří některé druhy ryb, vajíčka a luštěniny, jako jsou fazole nebo čočka.

Pomůže vám také dostatečná hydratace. Dospělý člověk by měl denně vypít 6 až 8 sklenic vody denně.

Pokud máte problém s tím, že zapomínáte na dostatečnou hydrataci, umístěte si na pracovní stůl nebo na jiné místo, kde trávíte hodně času, velkou láhev s vodou nebo džbán. Pokud budete mít vodu neustále na očích, zvyšujete tak pravděpodobnost, že jí za den vypijete dostatek.

Posledním typem pro ztrátu hmotnosti je vyřazení cukru a sladkostí z jídelníčku, nebo alespoň jejich omezení na minimum.

Zdroj: Bupa, Express

KAM DÁL: Cukrovka: Olej na vaření, který vám může pomoci s prevencí této nemoci.

Klíčová slova: