Spánek v horku: Jak spolehlivě a rychle usnout i v letních měsících

Se spánkem v letním počasí nám mohou pomoci i některé léty ověřené doplňky stravy
  |   zajímavost

Celá řada z nás má s usínáním nebo se spánkem velké problémy, a to zejména v létě, kdy venkovní teploty dosahují svého maxima. Tyto problémy poté ovlivňují i další aspekty našeho každodenního života.

Naše tělo totiž ve spánku snižuje automaticky svou teplotu, proto můžeme mít v letních měsících problémy s usínáním nebo dokonce i s probouzením se uprostřed noci. Ideální teplota v ložnici je pro většinu lidí v rozmezí 15 až 19 stupňů Celsia. S dosažením kvalitního spánku nám ale naštěstí mohou pomoci i některé doplňky stravy.

Hořčík

Tento minerál je pro naše tělo naprosto nezbytný. Mimo jiné také pomáhá zlepšovat kvalitu našeho spánku pomocí aktivace neurotransmiterů. Tím nám totiž tento minerál pomáhá zklidnit naše tělo, mysl a v neposlední řadě i nervový systém.

Kozlík lékařský

Tato bylina, kterou lidé používají již po staletí, obsahuje hned několik chemických látek, které nám pomáhají snížit mozkovou aktivitu v motorickém kortexu, a tím nám pomáhá snadněji usnout. Často je součástí lahodných nápojů, ale i doplňků stravy ve formě tablet.

Meduňka lékařská

Tako bylina nám pomáhá zrelaxovat naše tělo i mysl a je tak velmi účinným doplňkem stravy při insomnii, jak dokazují studie. Můžete si z ní zkusit připravit i lahodný čaj, který můžete v letních měsících konzumovat i vychlazený. Nejen že tak pravděpodobně zatočíte se spánkovými problémy, ale navíc si vychutnáte i osvěžující nápoj.

Jaké chyby se při spánku v letních měsících lidé často dopouští, najdete zde.

Účinky výše zmíněných doplňků stravy jsou velmi individuální, je proto důležité jejich účinky vyzkoušet na vlastní kůži a nepřekračovat doporučené dávkování.

Zdroj: Express, National Library of Medicine

KAM DÁL: Doktor vysvětlil snadnou 10-3-2-1 metodu na lepší spánek.

Klíčová slova: