Víte, který make-up je pro vás ten nejvhodnější? Rozhoduje věk i typ pleti

Obecně by se dalo říci, že mladá pokožka toho hodně ke štěstí nepotřebuje
  |  Komerční sdělení

Výběr správného make-upu nám dá někdy pořádně zabrat. Není žádným tajemstvím, že každá pleť je jiná, a proto vyžaduje odlišný typ make-upu. Poradíme vám, jak se zorientovat v široké nabídce a také to, jak při nákupu ušetřit.

Na věku záleží

Obecně by se dalo říci, že mladá pokožka toho hodně ke štěstí nepotřebuje. Jemná konzistence a lehká krycí schopnost jsou pro ni zcela nejideálnější. V případě, že se pohybujete na věkové hranici 20+ a jste majitelkou bezproblémové pokožky, zcela určitě si vystačíte i s lehkým BB krémem, kterému by však rozhodně neměl chybět SPF faktor.

S přibývajícími lety je to o něco složitější. Jemná pokožka obličeje je již často poseta drobnými vráskami a později přibývají i stejně nepopulární pigmentové skvrny. Pro ženy ve zralém věku jsou proto vhodné make-upy s označením anti-wrinkles, lifting nebo youth. Proč je tomu tak? Řešení je jednoduché. Tento typ make-upu totiž disponuje složením, které je jako stvořené právě na zralejší pokožku. Díky tomu se vám nestane, že by se vám usadil ve vráskách a zbytečně je ještě zvýrazňoval.

Krémový a tekutý make-up

Krémový a tekutý make-up patří mezi nejoblíbenější. Většinou se ukrývají v tubách s dávkovačem a jejich aplikace je mimořádně jednoduchá. Vhodné jsou pro normální až suchou pleť a vybírat si můžete různé typy krycích schopností od lehkých až po ty vysoké.

Pěnový make-up

Mezi mimořádně populární patří i pěnové make-upy, které si srdíčka mnoha žen získaly zejména díky své jemné struktuře. Díky svým skvělým krycím schopnostem jsou vhodné pro mastnou nebo smíšenou pleť, které dodají matný efekt.

Matující make-up

Tento typ make-upu je vhodný pro ty, které bojují s problematickou a mastnou pletí. Hlavním úkolem make-upů z této kategorie je dosáhnout dokonale sjednocenou pleť. Výhodou je, že neucpává póry a zanechá přirozený vzhled.

Náš tip: Chcete při nákupu vhodného make-upu ušetřit? Tak nakupujte s portálem Vasekupony.cz, kde najdete skvělé slevové kupóny a kódy do vašich oblíbených obchodů nejen s kosmetikou. Notino slevový kód nebo nějaká Douglas sleva se přece vždy hodí, no ne?

Klíčová slova: