Zhubněte bez cvičení. Stačí se jen řídit těmito tipy a triky

Jedním z nejlepších tipů je nevyložit nákup z auta pomocí jedné cesty, spálíte tak mnohem více kalorií
 

Hubnout bez cvičení opravdu lze, nejedná se o mýtus, jen o malou změnu našeho životního stylu, kterou pravděpodobně ani nepocítíte. Jde jen o pár jednoduchých zvyků, které vám dopomohou k vaší vytoužené figuře.

Všichni bychom si přáli hubnout, zatím co se budeme u televize ládovat čokoládou, mít dokonalou postavu bez jakékoliv námahy.

To ale samozřejmě nejde, zároveň ale není ani nezbytně nutné travít každý den hodiny v posilovně.

Shodit pár kil se vám lehce podaří i pouhými několika jednoduchými změnami ve vašem životním stylu, které téměř ani nepocítíte. Tyto změny jsou tak drobné, že si jich nejspíše nevšimnou ani vaši nejbližší, kamarádi nebo kolegové v práci.

Je proto velmi jednoduché je zakomponovat do vašeho života, aniž byste museli někomu vysvětlovat, co děláte a proč. Jedná se o jakékoliv termogenezní aktivity, mimo cvičení.

Chození po schodech

Zvolte schody místo výtahu. Pokud někde máte na výběr z těchto dvou možností, vždy se vydejte po schodech, ano, dokonce i s nákupem (pokud tedy neváží 10 kilo).

Malá zátěž ale při chůzi do schodů vůbec nevadí, poslouží vám jako činka a pomůže vám spálit ještě více kalorií.

Pokud volíte výtah, protože bydlíte až v horních patrech budovy, máme pro vás malý tip. Zkrátka se vydejte po schodech, dojděte do jakéhokoliv patra, co zvládnete, a zavolejte si výtah až tam.

Pracujte za pochodu

Pracujete z domova? Není nic jednodušího než se při pracovním hovoru procházet po bytě. Dokonce i pomalá chůze nám totiž pomáhá pálit poměrně velký počet kalorií.

Za hodinu chůze můžete spálit mezi 210 a 360 kaloriemi.

Rozdělte si domácí práce

Fakt, že v poslední době kvůli covidovým opatřením trávíme doma stále více času, může znamenat, že se snížil počet kalorií, které bychom jinak spálili při cestě do práce nebo do naší oblíbené kavárny.

Proto je důležité tento energetický výdej něčím nahradit. Pokud vykládáte nákup z auta, nesnažte se vzít vše najednou, ale odneste tašky třeba natřikrát. To samé můžete uplatnit např. u praní prádla a dalších domácích prací.

Zdroj: Daily Star

KAM DÁL: Vysoký cholesterol: Tato příloha vám pomůže snížit jeho hladinu v krvi.