Zpříjemněte si podzim: Vytvořte si doma útulnou atmosféru, jednoduše a levně

Na podzim je ideální zainvestovat do naší knihovny
  |   zajímavost

Podzim bývá u většiny lidí tím nejméně oblíbeným ročním obdobím. Venku je mokro a sychravo a dny se pomalu začínají zkracovat. Navíc ještě za okny neleží žádný sníh, lyžování tedy zatím nepřipadá v úvahu. Dokonce i podzim ale může být obdobím, na které se můžete těšit. Záleží zkrátka jen na tom, jaký si ho uděláte!

Podzimní měsíce si můžete lehce zpříjemnit pomocí jednoduchých tipů a triků, které zvládne opravdu každý.

Podzimní věnec

V sychravém podzimním počasí tráví většina lidí svůj volný čas doma. Je tedy důležité náš domov na podzim pořádně připravit. Zútulnit ho můžete poměrně lehce, a to dokonce i zadarmo nebo za pár korun.

První věcí, kterou při příchodu z práce domů spatříme, jsou naše vchodové dveře. Právě proto bychom neměli zapomínat na výrobu podzimního věnce, který nás může na dveřích našeho domu či bytu vítat celé měsíce.

Stačí jen zakoupit polystyrenový kruh ve vašem nejbližším zahradnictví, připevnit na něj barevné listy, šišky, suché květiny a další materiály, které můžete venku posbírat, a máte hotovo.

Provoňte váš domov

Další věcí, které si všimneme hned po příchodu domů, je jeho vůně. Na podzim je proto ideální se vybavit vonnými svíčkami, které podtrhnou útulnou atmosféru, kterou se snažíme vytvořit. Skvěle svůj dům ale provoníte také hrstkou ovoce a koření.

Stačí jen na plotnu postavit hrnec s vodou, vložit do něj plátky jablek, citronu a pomeranče, několik kusů celé skořice a nechat směs probublávat.

Doplňte si knihovničku

Není nic lepšího, než večer zasednout k napínavé knize a z tepla pod dekou pozorovat, jak venku prší. Tyto plány nám ale může zhatit náš nezajímavý výběr knih, na které jsme během několika minulých let sáhli jen při utírání prachu.

Podzim je proto skvělým obdobím pro investici do nových zajímavých titulů, v podzimních měsících totiž nejspíše strávíme doma více večerů než po celý zbytek roku.

Horký nápoj

Rozhodně nepodceňujte sílu horkého nápoje. Nejen, že vás zahřeje, ale také u vás doma navodí podzimní atmostéru a udělá tak váš domov ještě útulnějším.

Skvěle se hodí i k dobré knížce. Pokud vás už nebaví obyčejná káva či čaj, nezoufejte. Existuje celá řada dalších horkých nápojů, které jste nejspíše ještě nezkoušeli. Jak je přípravit najdete zde.

Zdroj: Horlicks, The Honour System

KAM DÁL: Zlaté mléko: Lahodný nápoj, který pomůže i s bolestí kloubů. Připravte si ho s Lucií Benešovou.

Klíčová slova: