Tragédie: Autobus plný cestujících sjel do příkopu, jedna žena zemřela

 

Ve čtvrtek časně ráno se v regionu Praha-západ stala tragická dopravní nehoda. Mezi Středokluky a Kněževsí sjel autobus do příkopu a narazil do stromu. Na místě bohužel zůstala jedna mrtvá žena. Dalších nejméně šest zraněných záchranáři odvezli do nemocnic v Kladně a v Praze. 

Snad všichni, kdo umí psát a mluvit, včera odpoledne varovali před ledovkou, která se začne tvořit během noci (včetně nás). Za vše mohla okluzní fronta, která s sebou přinesla v nižších polohách smíšené srážky. Led se sněhem pak začal namrzat a stalo se z něj docela slušné kluziště. Bohužel se opět objevilo mnoho řidičů, kteří si vozovku spletli s ledovou závodní dráhou. Mnoho z nich bouralo. 

Zatím nejtragičtější nehoda se stala mezi obcemi Středokluky a Kněževes. Je to o to horší, že šlo o autobus plný lidí. Řidič pravděpodobně nezvládl stávající podmínky a sjel do příkopu, následně narazil do stromu. Podle policie nešlo o srážku s jiným autem. Šest lidí se při karambolu zranilo, pětapadesátiletá žena bohužel nepřežila.

Zatím není jasné, jestli zemřela přímo kvůli nehodě, nebo těsně před ní. "Mohla dostat infarkt, ale zatím k tomu nejsou žádné bližší informace," vysvětlila mluvčí záchranářů Petra Effenbergerová. Ti se samozřejmě snažili ženu oživit, bylo už ale pozdě. Ještě předtím proběhla asistovaná resuscitace po telefonu, zachránit se ji snažili i sami cestující.

Další zranění podle našich informací nejsou vážná. Jeden člověk byl převezen do kladenské nemocnice, zbytku se ujali v Motole. Žádné zraněný by nemělo být natolik vážné, aby byl v ohrožení lidský život. Silnice je uzavřená, autobus se vyprošťuje.

"Je mi to velmi líto, ale musím potvrdit, že náš autobus ráno na zasněžené vozovce u Kněževsi havaroval, sjel mimo vozovku a narazil do stromu. Autobus jel na lince A23 z Kolče do Prahy. Autobus řídil spolehlivý řidič s 26letou praxí, i on je mezi zraněnými. Snažíme se zjistit, co přesně se stalo a proč autobus havaroval. Je nám to opravdu moc líto, pokusíme se co nejrychleji spojit rodinou cestující, která zemřela a nabídnout jim pomoc," potvrdil ředitel ČSAD MHD Kladno Ludomír Landa.