Aktuálně: Vlaková doprava zkolabovala, kde se nejezdí?

Pozor na výluky
Zobrazit fotogalerii (2)
 

Středeční ráno je nepříjemné pro všechny cestující, kteří se chtějí dostat z Českého Brodu do Prahy. Nejezdí totiž vlaky. Jak se nyní lidé mohou dostat do hlavního města a kdy bude provoz opět obnoven?

Velmi nepříjemná zpráva potkala během dnešního rána cestující, kteří využívají vlakovou dopravu na trase Praha-Radotín a Praha-Smíchov, konkrétně na trati 171. Vzhledem k lomu koleje tam totiž naprosto zkolabovala vlaková doprava a cestující tak museli vzít zavděk náhradními autobusy.

"Na trati mezi Radotínem a Smíchovem došlo k lomu, a proto se musela vlaková doprava krátce před šestou hodinou ranní přerušit," vyjádřila se k situaci Kateřina Šubová ze Správy železniční dopravní cesty.

Vlaky ze stanice Praha-Radotín do stanice Praha hl. n. jezdí odklonem mimo stanici Praha-Smíchov přes stanici Praha-Krč. Cestující ze stanice Praha hl. n. do stanice Praha-Smíchov mohou využít MHD. 

Vybrané vlakové spoje Řevnice - Český Brod nejedou v úseku Praha hl. n. - Řevnice a opačně. Byla zavedena kyvadlová doprava v úseku Praha-Radotín a Praha-Smíchov a zpět. Provoz by měl být obnoven v dopoledních hodinách.