Zlodějna, bláto, veteš - i tak vypadají bleší trhy

Pořídíte i stylový kufřík, nebo pěkné parohy
Zobrazit fotogalerii (13)
 

Je libo blátivý kožíšek, prošlé potraviny nebo trochu veteše? Zajděte na bleší trhy. Jedny jsem za vás navštívila v sobotu. Ještě teď mi rozum stojí a oči mám navrch hlavy.

Pořídíte i stylové knoflíčky

Dobrý byznys

Blešák, který jsem navštívila, se nachází v prostorech bývalých Kolbenových závodů. U vstupu stojí „kolotoče,“ které vás za dvacet korun vpustí do objektu. Vzhledem k davům proudícím do kolbenky to považuji za dobrý byznys. Ani ve snu mne nenapadlo kolik tady bude lidí. Také jsem si ani ve snu nedokázala představit, co všechno se na blešáku dá pořídit. Některé stánky byly doslova děsivé.

Čtěté také: Místo nádražky nudná pizzerie s drahým pivem

Hodně věcí z krádeží

Pořídíte doslova cokoli. Od napájecího kabelu k telefonu až po starožitné hodiny a spoustu veteše. Často na bleším trhu lidé rozprodávají pozůstalosti a harampádí, které se doma za desetiletí navršilo. Koupíte i ryze praktické věci jako pračku nebo pneumatiky. U spousty stánků je evidentní, že prodávané věci nemohou být pořízeny legálně. Například obvykle drahé kávy, tuňáci, tablety nebo telefony doslova „za hubičku.“

Čtěte také: Foto: Kuriozity ve středu Čech – jarňáky na sněhu                                  

                                                      Zboží v blátě

Slušivý kožíšek

Na trzích naleznete tři druhy stánků. Kamenné – ty obývají lidé, kteří si za stánek platí celoroční pronájem, samozřejmě jsou nejdražší. Další jsou typické, jaké známe z farmářských trhů. Také mají svoje pevné místo a platí pronájem. Poslední, třetí možnost, jak tady prodávat, je přivstat si a od 6-7 hodin stepovat před kolbenkou. Nějaké to místečko vám přidělí. Vy si potom rozložíte hadry do bláta, pokladete na ně zboží a můžete prodávat.

 

 

Kdo tu nakupuje?

Často jsou tady sběratelé všeho druhu. Můžete zakoupit předměty s různou historickou cenou – staré hodiny, sklo, šperky i třeba pohledy. Další sorta lidí do těchto prostor chodí levně nakupovat a nemá problém s tím, že boty jež zakupují už někdo nosil. Najdete i stánky s prošlými potravinami za pár korun. Chcete-li ušetřit, přijdete si na své.

Klíčová slova:
trh