Kdo jsou sluníčkáři a patříte mezi ně i vy?

Kdo jsou sluníčkáři?
 

Tento pojem se masově vžil až během posledních několika málo let. Jak definuje čeština sluníčkáře a co se může skrývat za jejich úsměvy? Odhalte tajemství sluníčkářství a typy lidí, kteří k tomuto způsobu uvažování tíhnou a proč.

Ačkoliv je tento pojem dost vžitý, zejména díky pozornosti médií, antipatiím ve většinové společnosti a také díky projevům Miloše Zemana možná vám nikdy nebylo úplně jasné, co všechno nálepka sluníčkář může skrývat. 

Ačkoliv bychom mohli předpokládat, že sluníčkáři budou možná lidé, kteří mají rádi jógu a každé ráno cvičí pozdrav slunci, realita je někde jinde. Jistě za sluníčkáře můžete označit i odborníka na Slunce nebo entomologa zabývajícího se beruškami alias slunéčky sedmitečnými. Ovšem ani tak se asi úplně správně netrefíte. 

Jaké typy lidí se skrývají za nálepkou?
Většinou se jako sluníčkář označuje člověk, kterému nevadí multikulturní společnost. (Nebo alespoň nevidí řešení problematiky multikulturní společnosti ve střílení lidí a stavění zdí.) V rámci urážky se tento výraz pojí s určitou naivitou a sluníčkáři jsou v tomto kontextu i lidé, kteří se snaží vyzařovat štěstí a infantilní lásku k celému lidstvu. 

Většinou jde o osoby všeobecně tolerantní. Většina sluníčkářů si umí svoje postoje obhájit bez použití vulgarit, čímž se komunikace s nimi pro mnohé dost komplikuje. Obecně v této skupině najdete množství vzdělaných lidí, převažují však ti s humanitním vzděláním nebo alespoň ti, kteří jsou seznámeni s fungováním společnosti.  

Překvapivě často pod nálepku sluníčkář spadnou i lidé, kteří se za ně nepovažují a v žádném případě naivní nejsou. Do skupiny sluníčkářů se dostanete jednoduše tak, že vás tak někdo označí. Záleží tedy čistě na tom, co považuje oponent za naivní. Takže pokud si nemyslíte, že ilumináti ovládají náš svět, možná jste podle někoho naivní, a tím pádem tedy sluníčkář.

Pochopitelně spadnete do této sluníčkové kolonky i tím, že jste nevolili Miloše Zemana. Ze zkušeností se sociálními sítěmi a diskuzemi na internetu by se dalo tušit, že jste sluníčkáři také, pokud, alespoň částečně, ovládáte českou gramatiku (nebo něco tušíte o vyjmenovaných slovech). Holt spadnout do toho můžete, ani nevíte jak.