Pane prezidente, je tahle komedie vážně nutná?

Co je zase tohle za komedii?
 

KOMENTÁŘ Pan prezident Miloš Zeman je svérázný muž. Po mnoha jeho výrocích běhá mráz po těle nejen jeho "poddaným", ale i příslušníkům tajných služeb, když vyzradí věci, které měly zůstat utajené, nebo státníkům napříč zeměkoulí kvůli jeho kontroverzním názorům. Jak je ale vidět, ne všechno má pod kontrolou. 

Miloše Zemana jsme si prezidentem zvolili v přímé volbě. Nesouhlasím tedy s tím, když někdo neustále reptá o tom, jak porušuje zásady demokracie a kdesi cosi. Za prvé je neporušuje, na to je až moc chytrý. Za druhé každé takové prohlášení jen rozmazává máslo na hlavy těch, kteří se za demokraty považují a takové blbosti říkají nahlas, protože v podstatě popírají onu demokratickou volbu, díky které se Zeman na Hrad dostal. 

Ale o tom třeba někdy jindy. Já sám nejsem fanouškem současného prezidenta a věřím, že v dalších volbách neuspěje. Na druhou stranu ho plně respektuji a uznávám, že je velmi těžké najít nějakou jeho slabinu. Málokdy se vydá všanc a odhalí, že zdaleka ne všechno domýšlí. Alespoň ne úmyslně. Přesně to se mu však "povedlo" na první pohled s naprosto nevinnou fotkou.

Pan Zeman tráví zimní dovolenou na milované Vysočině. Vlastně, kdyby byl kdekoli jinde, bylo by to dost divné. Nemá smysl komentovat to, že prý stále přemýšlí, zda znovu kandidovat ve volbách v roce 2018 přesto, že podle informací z jeho okolí je už dávno rozhodnut. Budiž, je to jeho hra. Čemu však nerozumím, je styl, kterým se rozhodl prezentovat jako velký sportovec. Gumový člun z léta vyměnil za lyže. 

Nedá se předpokládat, že to byl prvoplánově jeho nápad. Vytvořit šílenou sérii fotek a pak ji posílat novinářům? Na první pohled je totiž vidět, že se při tomto sportu absolutně necítí, i když mohl kdysi běžkám holdovat. Nechápu, proč si je na nohy namontoval, a už vůbec, proč mu jeho tým dal do rukou hůlky vhodné spíš pro sjezdové lyžování. Jejich délka by odpovídala. A proč je na fotce i auto, ze kterého prezident před chvílí vystoupil? Ani přítomnost chlápka v modrém, který hlavu státu jistí, aby se náhodou nerozplácla, není zrovna super nápad. 

Jestli chtěli dát Ovčáček a spol. veřejnosti vědět, že Miloš Zeman je fyzicky v pohodě, moc se jim to nepovedlo. Vyvézt staršího pána do hor, tam ho vysadit z káry, přidělat mu na nohy lyže, vyfotit a pak ho zase odvézt? Je to velmi nepřirozené a připomíná to spíš pózování sovětských pohlavárů z doby naštěstí už dávno minulé. Hlavně, že má na sobě soupravu českých olympioniků. Máme si vzít mávátka a provolávat hurá? Pane prezidente, tohle je vážně směšné a nemáte to zapotřebí...