Tip na bezva neděli. Poznejte Prahu z ptačí perspektivy

Do projektu Pražské věže se zapojí věže už podeváté
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Poznejte panorama hlavního města desetkrát jinak. Projekt Pražské věže „Nahoru, dolů po pražských věžích“ se od svého vzniku v roce 2012 bude konat už podeváté.

„Jsou to věže, co spoluvytváří krásu města. Smyslem celé akce proto je, aby lidé pražské věže lépe poznali a prožili tak bezva den,“ vysvětluje koordinátor projektu Pražské věže Milan Horký.

 

Registrace stále běží. Nejedná se o žádný závod, upozorňují pořadatelé

 

Při nedělní akci je běhání uvnitř věží zakázáno. Nicméně, i v této disciplíně existují závody. Více na Schody jsou vaší posilovnou? Ukažte Neratovickým svoji vytrvalost

Po přihlášení do projektu (na stránce pytlakovaschovanka.info/prazskeveze) obdržíte na startu herní plán, jehož součástí bude mapa, seznam úkolů a průkaz opravňující ke vstupům do věže. Začíná se v neděli dopoledne (v 10:30) na nádvoří Novoměstské radnice.

 

Cílem je navštívit desítku pražských věží. Běhání na schodech pořadatelé zakazují. „Nejedná se o žádný závod. Ani návštěva desítky věží není nijak závazná. Tento počet jsme navrhli pouze proto, abychom zamezili větším frontám před vstupem,“ upozorňuje Milan Horký. Způsob přepravy mezi jednotlivými věžemi je jen na rozhodnutí účastníků. Na stanovištích plníte jednoduché úkoly, průchod si kleštičkami nebo razítkem objektu potvrdíte do startovního průkazu.

 

O projekt je mezi lidmi zájem. Zúčastní se i vítězové Pražských primátorek

 

Poté nebo předtím, co navštívíte Pražské věže, dopřejte si i jiný program. Více na Tipy na víkend: Velikonoční speciál

Návštěvníkům se především otevřou prostory věží v centru města. Z dalších památek mohou vést cesty účastníků i do schodů Strahovské knihovny, zámku v Troji nebo věže kostela svatého Antonína na Strossmayerově náměstí.

 

„Už teď se nám přihlásilo okolo jednoho tisíce zájemců. Mezi nimi jsou i vítězové veslařského závodu Pražské primátorky nebo mistr světa v orientačním běhu,“ prozrazuje Milan Horký. Přihlásit se do projektu Pražské věže můžete i v den konání akce. Dohlášky ke sportovně-poznávacímu podniku se konají na Novoměstské radnici od 11 hodin. Konec je stanovený na šestou hodinu odpolední.

Klíčová slova: