V Mělníku se buduje a přestavuje. Za co ale zaplatí 50 milionů?

Mělník je krásné město, co se v něm děje nového?
 

Mělník neusíná na vavřínech a stále něco renovuje a plánuje. Pro udržitelný růst města je tento postoj zásadní. Co je všechno v plánu a na co se připravit? Místostarosta Petr Volf představuje novinky ve "svém" městě.

"Máme plány na nějaké dodělávky a menší věci, opravdu velkou věcí však pro Mělník bude bezpochyby bourání Ameriky. A samozřejmě také rekonstrukce starého mostu, která nás vyjde na 50 milionů korun," shrnuje velké novinky z Mělníka místostarosta Petr Volf. To však není zdaleka všechno, co obyvatele města čeká.

Rekonstrukce interiéru kulturního domu
Je jasné, že interiér, sedačky, hlediště i část jeviště a orchestřiště potřebuje rekonstrukci. Otázkou je, kdy to udělat. Jako vhodný čas se jeví Mělnické kulturní léto, protože to probíhá venku. 

Dodělávky ulic
Postupně probíhá renovace všech ulic. Zatím se plánuje dokončit ulici Dobrovskou a Na Blatech. Jde o rekonstrukci komunikací i chodníků. 

Oprava Nového mostu
Rekonstrukce Nového mostu je plánovaná na letošní jaro. Oprava Starého mostu bude možná až v roce 2018. Půjde o velkou rekonstrukci za více než 50 milionů korun. Starý most je už v havarijním stavu, a tak si velkou rekonstrukci rozhodně zaslouží.

Bourání Ameriky
Bourání velkého a už zbytečného komplexu Amerika proběhne podle plánu v roce 2018. Zatím probíhá diskuze nad architektonickým řešením náměstí v budoucnosti. Renovovat se bude i odpočinková zóna. Zatím se k návrhu stihlo vyjádřit několik občanů, ale poznámky podal i Okrasný spolek města Mělník. 

Znovuotevření sociálně právní poradny 
Poradna byla zavřená a po jejím přestěhování z Dobrovské ulice do radničního dvora je možná těžší ji najít. Důležité je, že funguje a obyvatelé Mělníka si mohou nechat bezplatně poradit od odborníků. Poradna poskytuje odborné sociální poradenství v oblasti sociální problematiky (např. sociální dávky), bydlení, financí a dluhů, zaměstnání a pracovně právních vztahů, vzdělání, občansko-právních vztahů a trestního práva, mezilidských vztahů, zdravotnictví, lidských práv atd.