Žena z Kladna naletěla podvodníkovi. Přišla o byt i o peníze

Žena přišla o peníze za byt
 

Žena z Kladna naletěla podvodníkovi, při prodeji a oddlužení nemovitosti přišla o 584 tisíc za byt, ale i o další peníze. Muž jí sliboval, že po oddlužení a prodeji jí ještě nějaké peníze zůstanou. Nakonec žena dostala pouze čtyřicet tisíc korun a ještě jí zůstaly dluhy! 

Kriminalisté vyšetřují zvláštní případ podvodu, který spáchal osmatřicetiletý muž z Kladna. Podvodník získal neoprávněný majetkový prospěch tak, že uvedl v omyl osmačtyřicetiletou Kladeňačku. 

"Muž přislíbil ženě prodat prostřednictvím realitní kanceláře její byt v Kladně s tím, že z prodeje její bytové jednotky uhradí veškeré její dluhy a dluhy jejího tehdejšího manžela v celkové výši zhruba 550 tisíc korun," vysvětluje postup podvodu tisková mluvčí policieMichaela Nováková. Zároveň jí muž přislíbil, že jí zbyde určitý finanční obnos.

Muž však ženu neinformoval o skutečnostech, že v rámci prodeje jejího bytu byla uzavřena smlouva o úvěru na částku 584 tisíc korun na úhradu výše zmiňovaných dluhů, přičemž úvěr měl být splacen v jedné splátce do jednoho měsíce a na úhradu měl být použit výnos z prodeje jejího bytu.

Jednal tak, i když mu bylo jasné, že prodej nebude proveden a žena tak nebude schopná splatit sjednaný úvěr ve správném termínu, a tím žena bude nucena platit pokutu 0,5 % ze smluvené jistiny úvěru za každý den prodlení.

Přitom prodej bytové jednotky byl zprostředkován až za více než dva měsíce za částku 999 tisíc korun. Částka 100 tisíc korun byla použita jako rezervační záloha a zprostředkovatelská provize realitní kanceláři a částka 849 tisíc jako úhrada úvěru, přičemž poškozená byla povinna uhradit na úvěru celkovou částku ve výši 895 tisíc korun. 

Tak se stalo, že podvedená žena dostala jen čtyřicet tisíc korun, a to na základě podmínek stanovených ve smlouvě o úvěru. Z prodeje její bytové jednotky žádnou sumu nedostala, ačkoliv byla ze strany podvodníka ujišťována, že jí určitý obnos z prodeje nemovitosti zůstane. "Muži za tento podvod hrozí v případě odsouzení trest odnětí svobody až na dva roky," potvrzuje tisková mluvčí policie Michaela Nováková.