Policie hledá dva svědky, byli u krádeží v hotelu. Poznáte je?

 

Policisté z obvodního oddělení Jílové u Prahy vyšetřují případ odcizení vybavení z hotelového pokoje. A zatím je jejich pátrání bezvýsledné i proto, že nemají dva svědky, kteří by mohli být klíčem. Vyšetřovatelé se tak nyní obracejí s prosbou na veřejnost. 

Krádeže v hotelech nejsou tak časté. Pokud k nim však dojde, zjišťování pachatelů je poměrně složité. Tentokrát však policistům přálo štěstí. Podařilo se jim totiž zajistit kamerový záznam, na kterém jsou zachyceni dva svědci, kteří se v inkriminované době pohybovali v budově hotýlku v ulici Rudných dolů v Jílovém u Prahy.  

Prvním svědkem je muž ve věku 35 až 40 let. Má střední, přibližně 190 cm vysokou postavu, krátce střižené světle tmavé vlasy. "Na jednom záznamu je oblečený do černé zimní bundy, černých kalhot, kolem krku má tmavě modrou šálu a na hlavě nasazenou šedou kšiltovku. Na druhém je zachycen v oblečení, spočívající z tmavé zimní bundy, černých kalhot. Na nohou má tmavé boty s bílým okrajem," popisuje policejní mluvčí Zdeněk Chalupa.

Druhou osobou ze záznamu je žena ve věku kolem 35 let, menší postavy a černých tmavých vlasů. "Žena je oblečena do oranžového trička s potiskem, světlé zimní bundy s kapucí, lemovanou světlým kožíškem, černých kalhot a na nohou má černé boty." Policisté předpokládají, že by oba nebo alespoň jednoho z nich podle přiložených fotografií z kamerového záznamu a částečného popisu mohl někdo z občanů poznat.

Proto se touto formou obracejí na ně se žádostí o pomoc, aby jim pomohli zjistit jejich totožnost, neboť výpovědi zmiňovaných svědků mohou policistům objasnit důležité okolnosti celého případu.
"Jakékoliv informace mohou případní svědci sdělit osobně přímo na služebně obvodního oddělení v Jílovém u Prahy nebo je mohou zavolat na linku 158," dodal Chalupa.