POČASÍ: Čeká nás déšť a postupné oteplování. Jaro klepe na dveře

Krásné sněženky najdete na každé zahradě.
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Oblačnost a deštivé počasí, navíc občas dost nepříjemný vítr. To byl minulý týden, ale bude to i začátek toho nového. Kdy se můžeme těšit na oteplení a kdy si s sebou raději vzít i deštník? Podívejte se, jak bude příští týden!

Oblačné, deštivé a větrné počasí nás neopustí ani na konci víkendu, ale ani na začátku nového týdne. Jak to bude vypadat a kdy se trochu více ohřejeme?

Na jihozápadě středočeského kraje můžeme očekávat oblačno až polojasno, s přeháňkami se setkáme jen ojediněle. Noční teploty přitom spadnou nejníže k -1 stupňu Celsia a na severovýchodě kraje bude situace o něco více chladnější. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat od +1 až k -3 stupňům Celsia. Denní maxima se vyšplhají ve středočeském kraji relativně vysoko, můžeme se těšit na 6 až 10 stupňů nad nulou. 

V pondělí můžeme počítat v celém kraji s oblačností a místy i s občasnými dešťovými přeháňkami. Ve vyšších polohách může občas, zejména v ranních a večerních hodinách, ještě poletovat sníh. Denní teploty nepřesáhnou maxima 10 stupňů. 

Od úterý do čtvrtka se můžeme těšit na oblačno, místy se objeví občasný déšť. Noční teploty se budou pomalu zvyšovat, ale stejně se nedostanou přes nulu. Denní teploty budou ještě příznivější, od 7 do 10 stupňů. Pocitová teplota však zůstane stejná jako na začátku týdne, a to zejména kvůli vysoké vlhkosti vzduchu.

V pátek se maxima denních teplot dostanou až na dvanáct stupňů, přičemž by měl být pátek dnem, kdy nebude ani pršet. Těšte se na relativně jasnou oblohu.

V sobototu i neděli bude ještě o stupínek tepleji, ale opět se vrátí občasné přeháňky a zatažená obloha.