Příběh prasečí rodinky z Nymburska: Jak se jí daří?

Jak se jim daří?
Zobrazit fotogalerii (6)
 

Minulý týden jsme vás informovali o kuriózní situaci, jež se stala na Nymbursku. Rodinný dům tam obsadila prasečí rodinka a nechtělo se jí ustoupit. Nakonec situace skončila útěkem bachyně, jež nechala prasátka na zahradě samotná. O ně se nyní starají v Záchranné stanici na Huslíku. Jak se jim daří?

Už takřka týden žije prasečí rodinka odchycená na Nymbursku na zahradě rodinného domu v Záchranné stanici na Huslíku. Nás zajímalo, jak se jim daří a jestli je o ně ve stanici dobře postaráno. Kontaktovali jsme tudíž vedoucího stanice Luboše Vaňka.

"Daří se jim velmi dobře, rostou a prospívají. Dostávají sušené mléko a také rozmixované piškoty. Hodně si spolu hrají," popsal nám situaci a vypadá to, že jim bachyně ani tolik nechybí, jelikož stanice s nimi pracuje opravdu ukázkově.

Odchytávají se i exotická zvířata

Překvapením může být spíš fakt, jaká zvířátka se do stanice občas dostanou. "Asi nejexotičtějším tvorem naší stanice je mývalovec severní. Od letošního roku máme celkově přes 200 přijatých zvířat a poctivě se o ně ve stanici staráme," dodal Vaněk a z jeho hlasu bylo patrné, že je pyšný na práci, kterou vykonává.

Je skutečně velmi příjemné zjistit, že u nás fungují taková místa, jako je Záchranná stanice na Huslíku, která dodá odchyceným tvorům nový domov, ač třeba jen přechodný. Uvidíme, jak to nakonec dopadne s prasečí rodinkou. 

Může totiž být vrácena zpátky do volné přírody nebo také být umístěna do zoo koutku nebo do obory. V každém případě je nám jasné, že na Huslíku se o ně dokáží dobře postarat!

Klíčová slova: