Dočkají se v Nymburku pořádného aquacentra? Řeší se rekonstrukce krytého bazénu

Takhle by to mohlo vypadat
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Nymburk je město, jehož obyvatelé by si určitě zasloužili pořádné aquacentrum, kde by se vyřádily nejen děti, ale i jejich rodiče. Projekt rekonstrukce krytého bazénu je v plánu, ovšem k realitě ještě pár kroků chybí. V jaké fázi se momentálně vše nachází?

Když má Kolín hezký krytý bazén s množstvím atrakcí, tak ho chtějí i v Nymburku a možná se opravdu dočkají. Nebude to sice hned, ale pracuje se na tom, aby se tamní krytý bazén zrekonstruoval do vyspělejší a modernější podoby.

Kde se momentálně celá rekonstrukce nachází?

Vše je na úplném začátku. "Dokončuje se plánování projektu. Pokud vše klapne, chtěli bychom v roce 2018 začít s rekonstrukcí. Zda ale vše vyjde podle našich představ je momentálně velmi těžké říct. Ovšem pracujeme tak, jak nejlépe umíme," sdělil nám Bohumil Klicpera, který je vedoucím odboru investic na městském úřadu v Nymburku.

Na co se mohou návštěvnici bazénu těšit?

Je samozřejmě vždy otázkou, zda rekonstrukce stojí za to a do budoucna se vyplatí a třeba se i vynaložené finanční prostředky nějak vrátí. "V projektu je například velký tobogán, ovšem vše záleží na ceně podobné investice. Chceme se dostat do podobné podoby, kterou mají obyvatelé Kolína," sdělil nám Klicpera další cenné informace.

Financování celého projektu bude výhradně z městských pěnez. Během případné rekonstrukce bude celý areál krytého bazénu veřejnosti uzavřen. Milovníci plavání ale smutnit nemusí. Nymburk totiž disponuje i dalšími bazény. Hojně využíván je například ten, kterému místní neřeknou jinak než na "Tyršáku"…