Menší Krejčířova vila v Černošicích má nového majitele, zaplatil 15,8 milionu korun

Menší vila už má nového majitele
 

Odsouzený podnikatel Radovan Krejčíř už nevlastní vilu v Černošicích. Lépe řečeno menší, kterou v této lokalitě kdysi koupil. Nový majitel za ni v elektronické dražbě zaplatil 15,8 milionu korun, když vyvolávací cena byla 12,9 milionu. Částka je o hodně nižší, než je dle znaleckého posudku reálná hodnota. 

Adresa Černošice 273 se po čase opět stala terčem zájmu. I když, jak se to vezme. První pokus o dražbu vily totiž dopadl neslavně, nikdo ji nekoupil. Cena se tak z dvou třetin znaleckého posudku posunula ještě níž a zájemci se konečně objevili. Konkrétně měli být tři. A přesto, že elektronická aukce měla skončit ve 13. hodin, přihazovalo se ještě pár minut poté. Konečná částka se tak i díky tomu vyšplhala na 15,8 milionu korun. 

Nemovitost v posledních letech chátrala také proto, že právníci Krejčíře využili veškerých dostupných prostředků, aby jejímu prodeji zabránili. K vile patří mimo jiné i zimní zahrada nebo třeba vnitřní bazén. Voda tu však není jen zábavou. Dům leží v záplavové oblasti a hrozí tedy zatopení suterénu vodou z místního potoka. 

Jinak jde však o velmi lukrativní lokalitu. Cenu má vila i pro historiky, protože byla postavena ve 30. letech 20. století, v roce 2001 pak prošla rekonstrukcí. A samozřejmě také osoba Radovana Krejčíře může pro budoucí majitele cosi znamenat. Kdo ví, možná může mít někdo potěšení z toho, že bydlí v domě po takovém muži. 

V Černošicích je i druhá Krejčířova vila, větší a slavnější. Právě z ní totiž utekl v roce 2005. Její osud však bude mnohem složitější. Hlásila se o ni i Krejčířova žena Kateřina, která je i zapsána v katastru nemovitostí. Soud však její nároky zamítl.