Dvě dívky srazil u Mlékojed vlak, prý to mohla být sebevražda

Provoz na trati byl na tři hodiny zastaven
 

K obrovské tragédii došlo u Mlékojed na Mělnicku. Vlak tam srazil dvě mladé dívky, které bohužel zemřely ještě dřív, než na místo dorazil vrtulník. Oficiálně sice ještě není známý důvod, proč k události došlo, mohlo však prý jít i o sebevraždu. Některé indicie totiž vedou právě tímto směrem. 

Na regionální trati z Neratovic do Všetat byl zhruba na tři hodiny zastaven provoz kvůli tragické smrti dvou patnáctiletých dívek. "Při střetu s vlakem došlo k úmrtí dvou nezletilých osob," potvrdil policejní mluvčí Zdeněk Chalupa s tím, že další informace budou k dispozici, až kriminalisté skončí s vyšetřováním. 

O sebevraždu skokem pod vlak se na konci roku 2016 pokusil třiatřicetiletý muž z Čáslavi. Lokomotiva ho jako zázrakem pouze odmrštila stranou, Milan P. přesto čin dokonal, když se oběsil na nedalekém stromě. 

Podle našich informací se prý pracuje i s tou verzí, že nešlo o nehodu, ale o sebevraždu. Nasvědčovat by o tom měly také některé zdroje, které tvrdí, že jedna z dívek údajně jen chvíli před zmíněnou tragédií psala o dobrovolném odchodu z tohoto světa.

Tomu by napovídal i fakt, že zrovna tento úsek trati nepatří k nijak nebezpečným ani nepřehledným. Navíc je tam samozřejmě veřejnosti vstup zakázán, pro přechod kolejí slouží nedaleký přejezd.

A poslední informace dokonce hovoří o tom, že dívky zemřely právě přímo na tomto přejezdu a výstražná světla měla fungovat. Odpadla tak možnost, že by obě vstoupily na trať omylem nebo si případně zkracovaly cestu přes kolejiště v místě, kde je vstup zakázaný.

Dívkám bohužel nebylo pomoci přesto, že záchranáři byli na místě poměrně rychle a okamžitě po ohlášení události odstartoval i vrtulník. Toho nakonec ani nebylo potřeba. "Zasahující lékař konstatoval jejich smrt," řekla mluvčí záchranné služby Petra Effenbergerová.