Počasí na tento týden: Připravte si péřovky, bude pořádná zima

Příští týden bude hodně dešťový
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Během následujícího týdne k nám přijde velmi studená fronta a teploty se propadnou na skutečné minimum, které můžeme v dubnu zažít. Jak moc velká bude zima a oteplí se alespoň ke konci týdne?

Máme za sebou poměrně chladný týden, během kterého jsme si moc sluníčka ani tepla neužili. V každém případě na něj ale během následujícího týdnu budeme vzpomínat v dobrém, protože to, co nás čeká od pondělí, bude ještě daleko horší.

Pondělí - středa

Počasí bude ve znamení zatažené oblohy, přičemž se budou objevovat četné dešťové přeháňky, v horských oblastech se dokonce mohou těšit na sníh. Noční teploty by se měly pohybovat velmi těsně nad nulou, ve středu se dokonce očekává, že půjdou i pod bod mrazu. Denní teploty pak nepřekročí 10 stupňů. 

Čtvrtek - neděle

Na konci týdne by se mělo přeci jen oteplovat a trošku by mohlo vylézt i sluníčko, ovšem nic velkého nečekejte. Na noc si totiž budete muset přitopit, protože teploty budou stále pod bodem mrazu. Pokud ustane vítr a vyjasní se, pak je pravděpodobné, že se půjde až na -6 stupňů. Přes den pak nevylézejte z domu bez pořádné bundy a teplých bot, jelikož se minimálně do soboty nedostaneme přes deset stupňů. 

Kdo se tedy těšil na příjemné jarní počasí, tak si může nechat zajít chuť, a to minimálně do konce následujícího týdne. Pondělní koledníci by se měli pořádně obléknout a rozhodně nespoléhat na to, že je uchrání od zimy pár panáčků místo teplé bundy.

Klíčová slova: