Autobusy z Mělnicka na Ládví nechceme!

Na demonstraci přišlo několik desítek lidí
Zobrazit fotogalerii (4)
 

Demonstrace na Ládví hromadnou dopravu z Mělnicka sice dlouhodobě nezablokovala, spíše zpomalila. Iniciativa Ládví není autobusák věří v brzké řešení situace.

U metra Ládví se 10. listopadu sešli odpůrci toho, aby zde byla stanice, odkud vyjíždějí a kde končí autobusy z Mělnicka. Petici iniciativy Ládví není autobusák podepsalo přes 4 tisíce lidí, kteří chtějí, aby tyto autobusové linky končily na autobusovém terminálu v Letňanech.

Klidná demonstrace

Demonstrace probíhala od půl osmé, trvala hodinu. Na místě se sešlo několik desítek lidí. Nelibost dali najevo organizovaně a drželi se pokynů pořadatelů.

Protestující lidé před každým přijíždějícím autobusem z Mělnicka pomalu houfně přešli po přechodu pro chodce s transparenty,  někteří vyvolávali hesla typu: "Letňany jsou také Praha!" nebo "Jezděte na Letňany". Poté v houfu přešli pomalu zpátky. Drtivá většina demonstrujících se rekturovala ze starousedlíků.

 

Adam Véle, který za iniciativou Ládví není autobusák stojí, protestní sešlost zhodnotil kladně. „Demonstraci hodnotím jako úspěšnou, protože, upřímně řečeno, tady jsou občané poměrně pasivní, a ta účast mezi padesáti a sto lidmi považuji určitě za úspěch,“ řekl.

 

Fotogalerie

Leták, který šíří iniciativa
Zobrazit fotogalerii (5)

Očekávání iniciátorů 

„Takřka půl roku se nic nedělo a politici hráli zákopovou taktiku a vyčkávací manévry. Od tohohle si určitě slibujeme, že se zase tématika začne intenzivněji řešit, a že konečně dojde opravdu ještě tento rok k vyhodnocení zkušebního provozu,“ popsal Adam Véle řešení dopravní situace na Ládví.

„Pro nás je to spíš zatím taková forma nátlaku z jejich strany, protože my jsme ještě nevyhodnotili celkově ten provoz. Jsou tady výsledky nezávislé studie ČVUT, se kterou bychom rádi seznámit veřejnost. Chceme udělat ve spolupráci s městskou částí veřejné zasedání a vyhodnocení," řekl ČtiDoma.cz před týdnem mluvčí Ropidu Filip Drápal.

„Náš požadavek byl, aby to bylo vyhodnoceno a ke změnám došlo ještě v letošním kalendářním roce. Nicméně samozřejmě víme velmi dobře, že ROPID tuhle problematiku záměrně celý rok ignoroval, a nemá naplánovány změny, které požadujeme. To znamená, že reálně od ROPIDu neočekávám, že se tomu bude schopen do konce roku věnovat. Je to smutné, ale je to tak. Pravděpodobný dopad bych čekal až v prvním čtvrtletí. Zkrátka, že to nestíhají, ne, že by nebylo možné to rozhodnutí udělat,“ uzavřel Adam Véle.

Jak se díváte na tuto protestní akci?

Myslím si, že měla smysl, protože se otevře diskuze na toto téma
39% (9 hlasů)
Nesouhlasím s tím, aby autobusy přestaly jezdit na Ládví
48% (11 hlasů)
Akorát zdržela provoz a ničemu neprospěla
4% (1 hlas)
Je mi naprosto ukradená
9% (2 hlasy)
Celkem hlasů: 23
  • Vývoj situace kolem autobusové dopravy Mělník - Praha budeme dále sledovat.

 

Mohlo by vás zajímat

Klíčová slova:
PID