Pieta za Jana Palacha uzavře ulici v Mělníku

Autobusové nádraží Mělník
 

Pietní akce ke smrti Jana Palacha uzavře v úterý 19. ledna v době od 14.20 do 15.30 hodin ulici Tyršovu v Mělníku.

Omezení se dotkne čtyř spojů městské hromadné dopravy, které budou odkloněny. Konkrétně spoje ve směru z Chloumku, a to spoj číslo 21 v 13.53 hodin a č. 23 v 14.53 hodin.

Ze zastávky Mělník, autobusová stanice, ulicemi Kpt. Jaroše, U Sadů, 28. Října, Fibichova, Nová a Tyršova do pravidelné zastávky Mělník, nám. Karla IV. Pak z Velkého Borku spoj číslo 26 v době 14.06 hodin a číslo 28 v 15.04 hodin ze zastávky Mělník, Fibichova ulicí Kpt. Jaroše do pravidelné zastávky Mělník, autobusová stanice.

Tyto odkloněné spoje neobslouží zastávky ve směru z Chloumku: Podolí, pivovar, Podolí, nemocnice a Zádušní a ve směru z Velkého Borku Tyršova, Zádušní, Podolí, nemocnice a Podolí, pivovar. Ve směru na Chloumek je tedy nutno místo zastávky Tyršova použít zastávku Fibichova.

Z indexu Jana Palacha

Jan Palach, student historie a politické ekonomie Filozofické fakulty Univerzity Karlovy, se narodil 11. srpna 1948 v Praze a 19. ledna 1969 obětoval svůj život na protest proti potlačování svobod a pasivnímu přístupu veřejnosti po okupaci Československa armádami států Varšavské smlouvy.

Dne 16. ledna 1969 se zapálil v horní části Václavského náměstí v Praze. S rozsáhlými popáleninami byl převezen do nemocnice, kde po třech dnech zemřel.