Obávaný přejezd v Týnci nad Sázavou se opraví

Od nepovedené rekonstrukce hrozí na přejezdu poškození podvozku
 

Železniční přejezd bude uzavřen od 22. do 26. dubna 2016. Problematická rekonstrukce se řeší již od loňského října. Po vypracování geodetického posudku dojde konečně na opravu. 

Oprava železničního přejezdu v Týnci nad Sázavou začne v pátek 22. dubna v 7 hodin ráno a skončí v úterý 26. dubna v 18 hodin. "Během ní dojde k úpravě horní části přejezdu tak, aby se zmenšil náklon dopravní koleje. Vyměněn bude i odvodňovací žlab a sníží se povrch vozovky ve směru k sídlišti. Ve spodní části majitel vlečky Metaz Týnec, a. s., větší opravy neplánuje," sdělila Lenka Morávková z městského úřadu. Objízdná trasa povede přes Krhanice, Lešany a Podělusy. Autobusové nádraží se přesune na parkoviště před městským úřadem. Průchod pro pěší bude umožněn.

Vydřený asfalt od podvozků aut u odvodňovacího žlabu

Po rekonstrukci dřely podvozky

Kompletní rekonstrukci prováděla Správa železniční a dopravní cesty v loňském roce. Ta se však ukázala jako problematická. Při rychlosti nad 30 kilometrů v hodině totiž automobily dřely podvozkem. Město Týnec nad Sázavou si objednalo nezávislý znalecký posudek a nové geodetické zaměření. Za pravděpodobnou příčinu označilo chybu v projektu. "SŽDC rovněž vnímá výslednou podobu přejezdu jako nešťastnou a všem motoristům, kterým vznikly komplikace, se omlouvá," řekl v loňském roce mluvčí Správy železniční dopravní cesty Marek Illiaš. O případném odškodnění řidičů však SŽDC odmítlo jednat s tím, že stav přejezdu odpovídá normě. Nynější rekonstrukci provádí na své náklady.

 

Klíčová slova: