Vyndejte opalovací krémy, víkend bude nádherný! Pak se ale zase ochladí

O víkendu si konečně užijeme sluníčka
 

Konečně zase slunečný víkend! Podle předpovědi počasí to vypadá, že si následující tři dny opravdu užijeme. O víkendu by totiž měly teploty vystoupat až k 25 stupňům. Optimismus však značně mírní fakt, že od nedělního večera se má zase citelně ochlazovat. 

Nejkrásnějším a zároveň i nejteplejším dnem by měla být sobota. Déšť se nemá objevit prakticky nikde, kromě výjimečných krátkých přeháněk. Rtuť teploměru se vyšplhá až na oněch zmíněných pětadvacet a na obloze by mělo převládat polojasno. "Půjde už opravdu o letní hodnoty," potvrdila Dagmar Honsová z Meteopressu.

Jasné je, že než si možná letos poprvé vytáhneme deky k vodě a namažeme se opalovacím krémem, musíme ještě zítra do práce. Alespoň tedy většina z nás. Mrzet nás to ale moc nemusí, protože přes den by ještě měly doznívat dešťové přeháňky, vyjasňovat se začne až odpoledne a navečer. Teploty se už dostanou na 22 stupňů, což nás hezky namlsá na sobotní pohodu.

 

A protože bude o víkendu pěkně, můžete vyrazit na výlet. Stačí vybrat z našich tipů.

 

V neděli však bohužel opět přijde ochlazení, tyto krásné teploty nevydrží. Alespoň dočasně se znovu ochladí, a to už v neděli večer. Poslední den víkendu se sice teploty ještě chvíli budou držet na laťce, kterou nastavila sobota. Ale bude to spíš taková labutí píseň. Už odpoledne se totiž začne zatahovat a dorazí i studená fronta. "Objevit se mohou přeháňky, ale i bouřky," dodává Honsová. V pondělí už budou teploty "jen" kolem sedmnácti, v dalších dnech ještě o nějaký ten stupínek klesnou.