V Měšicích se dočkají mostu za 69 milionů

Měšický zámek
Zobrazit fotogalerii (13)
 

Ve středočeských Měšicích se pohnuly ledy. Zdejší most, který je v dezolátním stavu, se dočká opravy. A co nebezpečná křižovatka?

Zdejší starosta Jiří Bejlek a místostarosta Jan Richter otevřeli téma opravy mostu a špatné dopravní obslužnosti s nástupem na radnici. Na jejich časté podněty obvykle nikdo nereagoval. Museli kontaktovat příslušné úřady, dokud nedostali odpověď. Teď se konečně pohnuly ledy a vypadá to, že by mělo dojít alespoň k výstavbě nového mostu, ten už začínal být opravdu nebezpečný. Bylo tady sníženo zatížení a mohly tak projíždět pouze automobily do 15 t, to bohužel někteří řidiči nerespektovali. „Mohu pokračovat i nebezpečným zábradlím, chodníkem, kterému se ani nedá říkat chodník, a zejména samotnou konstrukcí mostu. Denně zde odpadávají kusy mostu a most se tak stává rizikovým místem v obci. Nemluvě o tom, že pod mostem je cesta a vlaková trať,“ říká Richter.

O Měšicích jsme psali již v minulosti, všichni na ně totiž tak trochu zapomněli. Zapomenutá obec Měšice. Zmiňovali jsme již i problém zdejší křižovatky a dezolátního mostu. Most na spadnutí, kruháč v nedohlednu. Jak to bude v Měšicích dál?

Jedinou otázkou je objízdná trasa, komunikace bude muset být po dobu výstavby uzavřena. „Středočeský kraj nám přislíbil celkem 69 milionů na celkovou výstavbu nového mostu. Samotná realizace by měla začít v roce 2017 a můžeme tak doufat, že výstavba opravdu začne,“ pokračuje Richter. Někteří místní občané mají právě s uzavírkou problém a to, že se situace začíná vyvíjet k lepšímu, spíše kritizují. A to právě z důvodu uzavření mostu a průjezdnosti do okolních obcí.

 

Dalším měšickým problémem je nebezpečná křižovatka ulic Hlavní a 5. května. Měsíčně se tady stane několik dopravních nehod. Od zvolení do funkce bojuje místostarosta Měšic o vybudování kruhového objezdu na místě křižovatky. Z příslušných míst ale obec dostala jednoznačně negativní odpověď. "Toto řešíme, avšak je zde problém v majetkových vztazích." Místostarosta obce se nevzdává. Na měsíc červen obec svolala další jednání, které by mohly věci zase trochu posunout.

Před nedávnem se tady stala dopravní nehoda, na přejezdu se srazil vlak a automobil. V Měšicích se srazil náklaďák s vlakem na přejezdu

V Měšicích se daří alespoň oprava komunikací, rekonstrukce té nejfrekventovanější začala 16. května a potrvá do 29. května. Silnice bude celkově upravena, vyfrézovaná a dostane nový asfalt. Komunikace bude uzavřená a místní se často ptají proč. Jsou za tím zkušenosti z minulosti, kdy se pokládala nejdříve jedna a potom druhá část vozovky. Vzhledem ke špatnému vyspárování se potom v prostředku silnice a na krajnicích začaly dělat díry. Tentokrát bude tedy celá silnice položena najednou.