Po Stodůlkách běhal naháč! Nevěděl, proč nemá oblečení

Zajímavý úkaz
 

Na první pohled se to zdá jako velká sranda. Ale realita až tak k popukání nebyla. Když strážníci chytali v Praze ve Stodůlkách nahého muže, dobře věděli, že s ním není něco v pořádku. A nešlo jen o fakt, že je prostě nahý, což je samozřejmě také samo o sobě dost zvláštní. 

Místní stanice městské policie přijala oznámení, že v ulici U Jezera chodí zcela nahý muž. Strážnící ho po pár minutách našli zrovna ve chvíli, kdy mířil k vestibulu stanice metra Luka. "Budil veřejné pohoršení, opravdu na sobě neměl vůbec nic," potvrdil za městskou policii Praha Jan Čihák. 

Strážníci muže dostihli a vyzvali ho, aby si sedl na obrubník mezi vozidla. Dotyčný policistům řekl, že vlastně neví, proč chodí nahý, a netuší, co se s ním děje. Strážníci proto na místo přivolali záchrannou službu. Muž poté strážníkům sdělil, že oblečení nechal nedaleko u kontejneru na odpad. "Našlo se na místě, které popsal. Strážníci počkali, až se mladík oblékne a záchranáři ho následně převezli na psychiatrické oddělení jedné z pražských nemocnic."

Také záchytka v Mladé Boleslavi má v poslední době celkem šrumec.

Nad chováním naháče nechápavě kroutili hlavou nejen náhodní kolemjdoucí, ale i sami policisté. Důvody, proč odhodil svršky a mašíroval po hlavním městě "na Adama", se zatím zjistit nepodařilo. S největší pravděpodobností však byly ve hře drogy nebo jiné látky. Také na Kladně měli podobný případ. Nahý muž tam zase tvrdil, že je vlkodlak.