Záhada kladenských Stínadel! Loupež, po které se slehla zem

Kladenští policisté pátrají po svědcích nehody. Ilustrační foto.
 

Incident, který se nestal? Na první pohled by to tak mohlo vypadat, kdyby u toho nebyli svědkové, kteří vše nahlásili. Je tedy jasné, že jeden muž napadl druhého a chtěl po něm peníze. Jenomže pak jako by se po nich slehla zem. Prostě záhada hodna rychlý šípů a Stínadel.

Jedno je jisté. Žena, která všechno viděla, oznámila na tísňové lince 158 zřejmě loupežné přepadení. Na Růžovém poli za provozovnou občanské vybavenosti mělo podle ní dojít k napadení muže. "Poškozený, asi pětadvacetiletý až třicetiletý muž, přibližně 170 centimetrů vysoký, který byl oblečen do černého trička a černých kraťasů, byl napaden za ním jdoucím útočníkem," potvrdila mluvčí kladenské policie Michaela Nováková. 

Kdyby už na Kladně měli rychlodráhu, oba muži mohli zmizet mnohem pohodlněji.

Agresor byl muž 180 až 190 centimetrů vysoký, sportovní postavy. Na sobě měl světle modré kostkované kraťasy a světlou čepici s kšiltem. Ten prvního z mužů doběhl a následně fyzicky napadl. "Podle svědků požadoval po poškozeném vydání finanční hotovosti. Ten mu sdělil, že žádné peníze nemá, a proto mu pachatel ukradl alespoň jeho obuv," doplnila Nováková. Útočník po činu odešel směrem do Polské ulice. Napadený se po ataku zvedl ze země a vydal se stejným směrem. Je pravděpodobné, že se oba muži znali.

Záhada se do dnešního dne nepodařila kriminalistům objasnit. Paradoxně tak neshánějí svědky, ale postiženého. Toho zároveň žádají, aby se přihlásil na kterémkoli policejním oddělení a poněkud mystický případ konečně vyřešil. Na Kladně vůbec mají v poslední době dost šílené případy. Tento muž chtěl zase spáchat sebevraždu dost svérázným způsobem.