Německý motorkář je ve vážném stavu, letěl pro něj vrtulník

Vrtulník zraněného transportoval do nemocnice v Praze
 

Je to stále se opakující písnička. Auta a motorky na silnicích, to prostě tak nějak nejde dohromady. Nehod, ve kterých jejich řidiči společně figurují, jakoby stále přibývalo. Ono je to ale asi logické. V létě vyjede mnohem víc motorek a ohleduplnost z obou stran není bůhvíjaká. 

Důkazem je i nehoda u Tuřan na Kladensku. Obětí je zřejmě motorkář, cizinec původem z Německa. Při nehodě s osobním autem, které mu pravděpodobně nedalo přednost, utrpěl velmi vážná zranění. Na místo okamžitě vyrazily jednotky Hasičského záchranného sboru ze stanic Slaný a Kladno. Nechyběla samozřejmě ani policie. 

Při této nehodě skončil motorkář v příkopě, kam doletěl i jeho stroj.

Vzhledem k závažnosti nehody byl na místo povolán i vrtulník, který osmašedesátiletého motorkáře transportoval do nemocnice v Praze. Chudák v tom byl přitom nevinně. Za vše mohl řidiř osobního vozu, který motorce nedal přednost. Jak už to tak bývá, viník z karambolu vyvázl téměř v pořádku, utrpěl pouze šok. 

Podle posledních informací to vypadá, že i motorkář bude nakonec v pořádku. Jeho léčení však potrvá několik týdnů. Podobné nehody jsou bohužel na denním pořádku a většinou nekončí vůbec dobře. Jako třeba na konci května, kdy motorkář bojoval o život poté, co skončil pod koly auta.